Hur ofta man gör en syntetisk Oljebyte

Olja gör din bil att göra det den gör bäst med avseende på dess motor, växellåda och delar motor. Det är den flytande smörjmedel som gör att alla delar för att fortsätta arbeta med varandra utan slipning eller flisning till en otäck stopp. Viss teknik, har syntetisk olja utvecklats med har bättre resultat och ökad Produktens livslängd innan den behöver vätskan förändras. I vissa fall kan vara längre än mineralolja (traditionell petroleumbaserad olja), men i andra fall frekvensändringen gränser är desamma. Varför använda Syntetisk?

Välskötta fordon regelbundet kunnat prestera så mycket som 200.000 miles i resor, har många av dem har konverterats över till syntetisk olja som ökar prestanda. Så att produkten har en meritlista för att hålla gamla bilar gå. Med tanke på att äldre motorer arbetar på delar som är slitna, blir smörjning ännu mer kritisk för att skydda dessa komponenter. Addera Varför Syntetisk håller längre och kräver mindre Ändra

Petroleum- baserad olja har en tendens att bryta ner i motorns normala användning. Vid en viss tid det blir för varmt och når en gasform, vilket gör den oanvändbar för smörjning. Istället blir motorn brann upp rester som vanligen kallas uppbyggd eller bränd kol. En del av det får tvättat bort den andra oljan, gör en del av det inte och pinnar till motordelar, minskar prestandan. Oljebyten behövs ofta för att undvika detta problem (ergo var 3.000 till 5.000 miles). Hållbarheten av syntetisk olja på samma motor temperatur gör den till en bättre fungerande produkt eftersom syntetisk fortfarande stannar i flytande, användbar form längre. Denna tolerans för temperatur innebär att oljan kan stanna i motorn och kan pågå så mycket som 7.000 miles innan du byter.
Byt Frekvens

Mest olja och bil garantier kommer att sätta den maximala längden för körsträcka innan en förändring på 7.500 för petroleumbaserade produkter (många bilar är närmare 5.000 ens med dagens bättre motorer). Med tanke på värme-tolerans egenskaper syntetisk olja, är 7.500 miles inte en fråga. Som sagt, olja föränderlig frekvens är ett personligt och ekonomiskt beslut också.
Avvägningar

Visst, du får längre körsträcka med en syntetisk olja produkt, men du betalar mer per flaska eftersom enhetspriset är generellt dyrare. Så ekonomiskt är det en kompromiss. Andra skäl för syntetisk har ingenting att göra med frekvens, som vissa bilägare bara känner delvis till syntetisk för sina bilar.
Take Care när man byter olja Typer
p Om du 'åter kommer att byta oljor för att förlänga olje-byte frekvens, det är inte så enkelt som att bara dumpa i ny syntetisk olja med gamla mineralolja. Och du måste spola systemet även efter tömning för att bekräfta någon blandning. Efter spolning, bör den första oljan körningen vara omkring 2.000 till 3.000 miles och annan förändring för att bli av med den sista resten blandning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132539.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.