Hur man byta olja för en '99 Honda Civic DX Hatchback

Den 1999 Honda Civic DX är kombi ett litet 2-dörrars eller 4-dörrars Coupe utrustad med en fyrcylindrig motor. Den 1999 Honda Civic DX använder kombi 10W40 motorolja. Oljetråget är placerad på undersidan av motorn, och det finns en metallplugg på botten av oljetråget. Denna kontakt måste tas bort för att tappa ur motoroljan från oljetråget. Oljefiltret kommer att vara på sidan av oljetråget och måste ändras, liksom. Detta är en grundläggande uppgift som tar bara 20 minuter att slutföra. Saker du behöver
Ramp lift
dräneringskärlet
Ratchet satt
5 liter 10W40 motorolja
Nytt oljefilter
Funnel
Visa fler instruktioner

1

Dra det vänstra framdäcket på påfarten hissen och dra åt parkeringsbromsen. Placera drain pan under avtappningspluggen på botten av oljetråget. Ta bort pluggen med Ratchet set och låt oljan rinna ner i tråget. Byt tändstift till botten av oljetråget.
2

Twist oljan filtrera bort botten på motorn. Fyll det nya oljefiltret med olja och vrid det nya oljefiltret på botten av motorn.
3

Avlägsna tråget under motorn och tillbaka Civic utanför rampen hissen. Öppna huven och skruva av plastlocket från motorn (se "olja" är synlig på toppen av locket).
4

Sätt tratten in i motorn där locket var och häll 4 1/2 liter motorolja i motorn. Ta bort tratten och sätt på locket till motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132502.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.