Hur man gör ett oljebyte på en Kia Sedona

Den motorolja i din Kia Sedona håller alla komponenter i din motor smörjas för att förhindra skador från friktion. Med tiden, kan oljan bryta ner och bli mindre effektiv. Om det finns något skräp eller föroreningar i oljan, ändra det för att skydda din motor. Du bör byta olja i din Sedona var 7500 miles, enligt rekommendationer från Kia. Köp nya filter och ny olja från en Biltema. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Open huven av Sedona och ta bort motorkåpan. Använd en skiftnyckel för att ta bort metall bultarna som håller locket. Ställ locket och skruvar åt sidan.
2

Ta bort oljepåfyllningslocket. Ställ det åt sidan någonstans säker. Höj framsidan av din Sedona med en domkraft och ställa ett par pallbockar under för att stödja det. När pallbockar är säker, ta bort jack.
3

Leta oljeavtappningspluggen i oljetråget under motorn. Placera drain pan under pluggen och ta bort pluggen med en skiftnyckel. Låt oljan rinna helt från oljetråget. Byt avtappningspluggen och dra åt den med en skiftnyckel.
4

Hissa upp bilen med domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Lokalisera oljefiltret på höger sida av motorblocket, nära den bakre. Ta ut filtret med en oljefilternyckel. Använd oljefilternyckel att avlägsna toppen av filterbehållaren och dumpa filtret ut i avloppet pan.
5

in ett nytt filter i behållaren och sätt på locket. Byt oljefilter kapseln på motorblocket och dra åt den med oljefilternyckel. Fyll motorn med 5W30 eller 10W30 olja. Den Sedona tar upp till 6 liter olja i en komplett oljebyte.
6

Byt oljan fyller täcka och skruva fast den ordentligt på plats. Sätt tillbaka motorkåpan och dra åt fästbultarna med en skiftnyckel. Stäng huven och provköras motorn, övervaka mätare oljetryck för att vara säker på att det är att läsa ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132446.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.