Gear Oil Information

Gear olja är en vätska glidmedel som används i bilar för att minska friktion i växellådan, förhindra nedslitning av redskap s spår och reglera den inre temperaturen genom att ta bort den värme som genereras vid användning av växelarrangemanget. Växellåda

En bil växellåda är en intrikat arrangemang av räfflade hjul och cylindrar. Enheten är ansvarig för överföring av energi från rotationsrörelse och kontrollera parametrar såsom vridmoment, riktning och hastighet, för optimal prestanda under olika förhållanden.
Gear Oil Funktioner

växellådsoljor är utformade så att vätskan kan erbjuda tillförlitlighet och effektivitet i en rad olika hastigheter, temperaturer och oljenivå kontaminering. Växellådsoljor ska vara hållbara, vara effektiva för att minska friktion och vara lite underhåll.
Tillsatser

Olika tillsatser ger speciella egenskaper till växellådsoljor. Rost och oxidationsinhibitorer läggs till rost och oxidation (R och O) förebyggande växellådsoljor på ett mineral bas, demulgatorer och feta oljor läggs till blandade växellådsoljor för bättre smörjförmåga. Övriga olje typer, såsom extrema tryck (EP) och syntetiska, innehåller också tillsatser.
Viskositet

Viskositet av växellådsoljor är en fysisk egenskap hos den vätska som effekter olika parametrar; lågviskositetsoljor är tunnare, stöder höga hastigheter och låg friktion, har jämnare tand spår och ger effektiv kylning. Högviskösa oljor, å andra sidan, är tjockare och är mer gynnsamma för lägre hastigheter.
Grading

Enligt Society of Automotive Engineers (SAE), alla motoroljor och transmissionsoljor bör graderas. Det finns två klasser av växellådsoljor, baserade på viskositet, så kallade monograde och multigrade.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132434.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.