Hur man byter olja i en 2002 C230 Mercedes Benz

Olja förändringar bör utföras på ett rutinmässigt minst var 3.000 miles för att öka livslängden på din high-end 2002 Mercedes Benz C230. Den oljebyte bör omfatta: dränering av gammal olja, byte av oljan filterpatronen, och fylla på ny olja. Ett oljebyte i Mercedes C230 liknar de metoder som används i de flesta andra bilar, och även med liknande säkerhetsåtgärder som bör vidtas för att förhindra skada eller dödsfall under processen. Saker du behöver
Set av stoppklossar
Jack
Justerbar pallbock satt betyget för din totalvikt
Socket set, standard och metriska hylsor
Oljetråg
4 till 6 liter färsk olja (10W-30 Winter, 10W-40 Sommar) katalog oljefilterpatronen (Beck-Arnley Modell 041-8153, FRAM CH6848)
Visa fler instruktioner
1 < p> Park ditt Mercedes C230 på en plan, jämn yta. Sätt spaken fordonet skift i "Park" om det är en automatisk växellåda eller till första växeln om det är en manuell växellåda, och vara noga med att ställa i nödbromsen. Ta nycklarna från tändningen för att hindra någon från att försöka starta bilen medan du utför oljebyte.
2

Placera en uppsättning stoppklossar bakom de bakre hjulen på fordonet för att förhindra att den rullande medan den främre är kapade i luften.
3

Placera hydraulisk domkraft under någon robust cross-ramdel under bilen centrerad. Sakta höja hydraulisk domkraft tills uttaget vidrör den plana ytan av den fasta ramen medlem, titta noga så att det inte fastnar på några rader eller slangar i processen. Sedan Lyft bilen tills framdäcken är ungefär 4 till 6 inches från marken. Placera pallbockar under ramen, en på vardera sidan av fordonet, och ställa höjder dem tills så nära som möjligt till ramen medlem. Sakta sänka domkraften något tills fordonet stannar på pallbockar, vilket gör att uttaget själv att hålla en del av vikten också. Under fordonet
4

Crawl och lokalisera oljetråget, vilket är direkt under motorn. Oljetråget på C230 är en rektangulär reservoar som sträcker sig ca 6 inches från de övriga motorkomponenter under fordonet och har en avtappningsplugg som måste avlägsnas. Placera ett spilloljekärl under avtappningspluggen för att fånga den gamla oljan som rinner från oljetråget, och sedan använda en korrekt dimensionerad uttag för att ta bort pluggen helt. Låt oljan rinna tills flödet stannar helt, sedan tillbaka avtappningspluggen och dra åt medurs tills något stramare än för hand. Dra inte, eller du kan skada gängorna oljetråget.
5

Jack fordonet upp omkring en tum eller två och sedan ta bort domkraften från under bilen. Få ut från under bilen och sedan långsamt släppa domkraften, vilket gör att bilen att komma tillbaka till vila på den plana ytan av marken, dra sedan domkraften och oljan rinna samlingen pannan ut från under bilen.

6

Leta monteringen oljefiltret. Detta aggregat är på förarsidan av motorrummet, nära den bakre av ventilkåpan nära brandväggen. Det har en cylindrisk form och skjuter ut från motorn något. Skruva loss filtret i en moturs riktning och sedan dra hela filterenheten ur motorblocket. Ta bort papperet filterpatronen och installera den nya på monteringen spindeln, sätt sedan tillbaka in i bilen och skruva åt ordentligt, något mer än handkraft, i medurs riktning.
7

bort oljan påfyllningslocket på toppen av ventilkåpan och häll i 5 liter olja. Komma in i bilen och vrid tändningen till "Tillbehör" och sedan observera oljenivån på C230: s display för operationen. Om det behövs, tillsätt ytterligare en kvart. Totalt sex liter bör föra nivån till "Full" på just denna bil. Sätt tillbaka locket olja fyllning och stäng huven motorrummet. Ta bort stoppklossar bakom bilen.
8

Starta bilen och låt den gå på tomgång i ca en eller två minuter för att tillåta oljan att cirkulera genom det nya filtret innan något tryck på gaspedalen eller på annat sätt manövrera fordonet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132432.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.