Hur Byt motorolja i en Nissan Patrol 4.2 Diesel

Nissan Patrol 4.2 Diesel är inte normalt återfinns i USA, är mer normalfördelad i Mellanöstern och Afrika. Om du har lyckats lyckan i en av dessa fordon, kan du ha svårt att hitta dokumentation på reparationer och underhåll. För många av de rutinmässiga mekaniska underhåll jobb är det bra att veta att Nissan Patrol är praktiskt taget identisk med Nissan Armada. Du kan använda samma resurs material för att lära sig hur man byter olja i en Nissan Patrol 4.2 Diesel och bäst av allt, sitter Patrol tillräckligt högt från marken som du inte kommer att behöva jack upp. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Drain smärta skiftnyckel
Vridmoment
6-1/2 liter SAE 5W-30 Mark 2 Olja
Funnel
Rags
Visa fler instruktioner
1

Med motorn sval, skjut en dropplåt under oljetråget för din Nissan Patrol. Oljetråget ligger mot framsidan av motorn, under huvud motorblocket och är platt mot botten. Du kommer att se en avtappningsplugg sticker ut från passagerarsidan av oljetråget (avtappningspluggen ser ut som en vanlig bult).
2

Lossa och ta bort avtappningspluggen, med en hylsnyckel. Låt all olja rinna ut ur fordonet i dräneringstråget.
3

Sätt tillbaka avtappningspluggen i oljetråget och dra åt den med en momentnyckel till 22 att 29 fot -lbs. Dra inte åt pluggen, som du kan knäcka gängorna och orsaka oljeläckage.
4

Öppna huven och ta bort proppen och oljestickan från olje-fill pip. Det är pipen på passagerarsidan av motorn, något off-center, mot framsidan av motorblocket och direkt bakom styrservo-vätskebehållare.
5

Använd en tratt att hälla nytt olja i motorn. Torka utspilld olja utanför motorblocket med en trasa. När du är klar går du tillbaka oljestickan och proppen till olje-fylla pipen och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132413.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.