Hur tjänst en 2002 GMC Envoy

En fullservice jobb på en 2002 GMC Envoy kräver en komplett motor och drivlina kontroll samt inspektera alla vätskenivåer. Den sista delen av den fullständiga tjänsten jobbet är ett olje-och filterbyte. Du kan göra en full service på en 2002 GMC Envoy i en timme eller så. Se till att du har alla rätt verktyg och material innan service din 2002 GMC Envoy. Saker du behöver
Oil
Oljefilter
Ficklampa
Socket Ratchet
ställa
Antifreeze
Transmissionsolja catch
Oil kan
Tratt
Wire borste (tillval) katalog Shop rag
Visa fler instruktioner
1

Slå på strålkastarna och kontrollera att de fungerar korrekt. Sedan kontrollera blinkers och bromsljus.
2

Pop huven och inspektera motorn. Kontrollera att inga slangar eller ledningar är täta.
3

Kontrollera kylvätskenivån och tillsätt kylvätska om det låg. Du bör kunna se kylvätskenivån när du tar kylarlocket off. Om inte, då kylvätskenivån är låg.
4

Kontrollera oljenivån. Om oljenivån är låg, måste du leta efter läckor.
5

Kontrollera styrservovätskans nivå och tillsätt vätska om det behövs.
6

Undersök bromsen vätska och tillsätt vätska om det behövs.
7

Kontrollera vätskenivån vindrutan bricka och lägga vätska om det behövs.
8

Kontrollera batteriet, se till att den är fri från korrosion och batterisyra uppbyggd. Om det behövs, ta en stålborste och borsta bort korrosion och uppbyggd.
9

Inspektera serpentin bälte för skador. Rikta ficklampan på bandet och leta efter sprickor. Om det finns fler sprickor per kvadrattum än det finns ribbor över bandet, då bandet kommer att behöva bytas ut. Till exempel, om den serpentin bälte är en sex revben bälte och det finns åtta sprickor i en kvadrattum av bandet, måste bandet bytas ut.
10

Kontrollera nivån transmissionsolja. Om den är låg, måste du inspektera överföring för läckor. Om du måste lägga vätska till transmissionen, måste du göra det med bilen igång.
11

Inspektera vindrutetorkare för skador eller slitage. Byt om det behövs.
12

Kontrollera alla däck för skador och lufttryck. Använd en tolk för däcktryck för att kontrollera att däcken har rätt mängd luft per tillverkarens rekommendationer. Däcktrycket beloppet kommer att stämplas på sidan av däcket. En olje catch pan
13

plats under oljetråget och ta bort oljepluggen pan drain med en spärr och lämplig storlek socket.
14

Kontrollera den bakre nivån differential vätska då motorn oljan rinner. Du kan göra detta med en 3/8-tums Ratchet. Sätt 3/8-tums Ratchet i det fyrkantiga hålet på differentialen och vrid spärren moturs för att lossa och ta bort pluggen. Stick fingret inuti den bakre differentialen hålet. Om du trycker på vätska, då vätskenivån är tillräcklig. Om du inte kan röra vätska, då du kommer att behöva lägga vätska.
15

Byt oljepluggen pan drain och dra åt den med en spärr och uttag.
16

Lossa och ta bort oljefiltret på passagerarsidan nära framsidan av motorn. Fyll det nya filtret med olja och lägg det nya filtret. Dra det nya filtret så mycket som möjligt för hand.
17

Lägg rekommenderad mängd olja till motorn med en tratt. Den sändebud tar sju liter 5W30 olja.
18

Dra runt motorn och låt den gå i ca 30 sekunder så att oljan kan cirkulera genom stora delar av motorn och sedan stänga av den.

19

Kontrollera igen oljenivån för att se till att oljenivån är på "Full"-märket på mätstickan.
20

Inspektera runt oljetråget avtappningspluggen och olja filtrera för eventuella oljeläckage. Om det inte finns några läckor, stäng huven och torka bilen ner med en ren trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132394.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.