Hur du ändrar olja på en BMW 330

tyska bilar är annorlunda än amerikanska eller japanska bilar, och ett särskilt exempel är oljefiltret. På en amerikansk bil, är oljefiltret längst ned i motorn och är en komplett montering. På en tysk bil, är filtret typiskt en filterpatron, monterad på övre delen av motorn. Det är nästan lättare att ersätta än en amerikansk oljefilter, eftersom den inte spiller olja ner din arm, men det finns olika inblandade steg. I det här fallet är projektet fordonet en 2001 BMW 330i, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Byte oljefilterelement kit
Jack
Jack står
6,5 liter syntetisk 10W-40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på oljefilterhuset, som är på framsidan av motorn, precis till höger om mitten. Ta bort locket på huset med 3/8-tums Ratchet och uttag, ta sedan bort locket och lyft elementet oljefiltret ur motorn. Låt överflödig olja rinna från filtret, så att du inte gör en enda röra.
2

Skjut av den gamla oljefilterelement och kasta bort det. Ta bort O-ringen på oljefilterhuset också. Smörj ersättare O-ring som ingår med byte filterelement med motorolja, sedan installera den på huset. Skjut in det nya filtret på huset, sedan installera enheten på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Var noga med att inte över-dra åt huset, eftersom du kan skada det.
3

Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar. Se till att bilen är fast på läktaren innan kryper under. Skjut drain pan under oljetråget. Öppna avtappningspluggen i botten av oljetråget med spärr, och låt motorn oljan rinna i pannan. När den är klar, installerar du om avtappningspluggen med en ny packning (medföljer oljefilter kit) och drag fast med spärrfunktion.
4

Öppna påfyllningslocket på toppen av motorn med handen och fyll motorn med olja. När du är klar, sänk bil utanför läktaren med domkraften och ställ den på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132380.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.