Hur man byta olja i en Volvo V50

Precis som alla bil, behöver en Volvo V50 rutinunderhåll, inklusive regelbundna oljebyten. I fallet med en 2005 Volvo V50, bör oljan och filtret bytas var 7500 miles. Detta säkerställer att motorn alltid är igång ren olja, som håller motorn väl smord. Byta olja är enkelt och kan göras på din uppfart med bara några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats Begagnad Volvo kassett-stil oljefilternyckel
Byte oljefilterpatronen
6.1 liter 10W30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under.
2

Skjut under bilen och skruva isär hasplåt från botten av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag . Ställ in skruvarna åt sidan och flytta plasten skidplate ur arbetsytan så att du kan arbeta på oljetråget och filtret.
3

Ställ spilloljekärl under oljetråget. Unbolt kontakten tråget från pannan med Ratchet och låt oljan rinna i pannan. När det är gjort, installera avtappningspluggen med spärrfunktion.
4

Flytta dräneringstråget mot oljefiltret, sedan använda Volvos oljefilternyckel att ta bort höljet på patronen stil oljefiltret från motorn. Låt oljan rinna och skjut kassetten bort av fästet också, förutsatt att det inte kom ut med huset. Placera ett byte filter i kassetten och fyll den med olja, sedan installera den på motorn med oljefilter verktyget.
5

tillbaka skidplate på undersidan av bilen med 3/8 -tums Ratchet och uttag. Sänk fordonet bort av domkraften med domkraften och pop huven. Öppna oljelocket och häll resten av oljan i motorn. Starta motorn och låt den gå i 5 minuter så att motoroljan att cirkulera i hela motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132355.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.