Hur man lägger växellådsolja i en bakaxel på en Dodge 1500 Pickup

Differential olja i din Dodge 1500 bör kontrolleras och underhållas på samma sätt som du skulle din motorolja. Kontrollera nivån på oljan bör göras varje gång du byter olja i din motor. Om oljenivån är låg, måste du lägga till lite färsk olja så att nivån kommer upp och skyddar drev och lager i differentialen. Lagren vänder ständigt när lastbilen körs och om oljan är för låg, kommer lagren att bli varm och skador uppstår. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums ratchet
3/8-tums förlängning
Hylsnyckelsats
ren trasa
80-90 vikt olja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp bakdelen av trucken med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Den bästa placeringen för läktaren är under rambalkar eller differentiell att säkerställa vikten ordentligt stöd.
2

Leta pluggen på differentialen. Beroende på modell och extrautrustning för din bil, kan det vara på omslaget eller på framsidan av differentialhuset. Addera 3

Pluggen har en fyrkantig klippa in det som kommer att acceptera en 3/8-tums Ratchet eller förlängning direkt in i den. Sätt din anknytning till detta torg och vrid den moturs med en spärr, ta bort pluggen helt.
4

Kontrollera nivån i differential genom att sticka in ett finger i hålet för att fastställa oljenivån. Det bör vara nivå med hålet. Om oljenivån är låg, tillsätt lite färsk olja till differentialen.
5

Bestäm vilken typ av olja som krävs och lägga till den genom att sätta in änden av en liter squeeze flaska olja i pluggen. Kläm flaskan, fylla differential med olja tills en liten mängd olja kommer ut ur påfyllningshålet.
6

tillbaka kontakten med din Ratchet och utvidgning och dra åt den tills den är ordentligt stängd. Torka bort spill eller utspilld olja utanför differentialen. Jack lastbilen tillbaka upp, ta bort domkraften, och långsamt lägre lastbilen tillbaka ner till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132298.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.