Hur man använder Mobil 1 i äldre bilar

Exxon Mobils Mobil 1 Hög körsträcka oljan är framtagen för att möta behoven av äldre modell, hög körsträcka bilar och slåss mot försämringar som kan minska motorns prestanda och bränsleeffektivitet. Använda hög viskositet syntetisk vätska kan avsevärt förlänga livslängden på din motor, även under extrema förhållanden. Den är utformad för att minska avlagringar och slam uppbyggd som andra typer av olja lämnar bakom. Göra övergången till Mobil 1 Hög körsträcka olja är en enkel som helst oljebyte. Saker du behöver
Mobil 1 Hög körsträcka syntetisk olja
Hylsnyckel
Drain pan (en dishpan räcker) katalog Tidningar eller tarp
Funnel
spilloljetanken (gammal mjölkkanna med ett lock)
Visa fler instruktioner
1

Kör runt kvarteret. Detta kommer att värma upp motorn och gör oljan mer lättflytande för enklare dränering. Park där du tänker byta oljan, i en plats så plant som möjligt. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen.
2

Skjut under bilen på rygg och leta reda på avtappningspluggen. Det kommer att likna en stor mutter med en bricka under det. Blanda inte ihop det med överföringen avtappningspluggen. Om du inte kan vara säker på, stoppa vad du gör och ta den till en mekaniker.
3

Använd din hylsnyckel och rätt storlek uttag, lossa muttern bara tills Du kan stänga av den med fingrarna.
4

täcka området under bilen med tidningar eller en presenning och placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen. Var uppmärksam på läge, vissa avtappningspluggar vinklas och kommer att rinna ut åt sidan.
5

Ta bort muttern och tappa ur oljan. Det mesta kommer att rinna i ca 2 eller 3 minuter, men för bästa resultat, ta oljepåfyllningslocket och låt den rinna av i en timme. Eftersom du byta till en syntetisk olja, bör den tömmas så fullständigt som möjligt.
6

Byt bricka och mutter. Dra ordentligt, men inte för hårt. Den ska sitta, men du vill inte ta ifrån.
7

Kontrollera tillverkarens instruktioner för optimal mängd olja som behövs för ditt fordon. Använd en tratt att hälla rätt mängd Mobil 1 Hög körsträcka olja i oljepåfyllningshålet. Sätt på locket och kör motorn i ca fem minuter för att leta efter läckor. Eftersom denna olja är speciellt framtagen för äldre bilar, bör din motor köra renare med mindre friktion och mindre ackumulering av gunk efter oljebyte.
8

Kassera den använda oljan på ett ansvarsfullt (och juridiska) sätt. De flesta nationella kedjor som utför oljebyten (som Jiffylube) kommer att acceptera spillolja. Använd tratten för att hälla den använda oljan från tråget i en gammal mjölkkanna eller liknande behållare med lock för transport.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132268.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.