Hur du ändrar Transmission Fluid på en automatisk

Du måste ändra ditt fordons automatisk transmissionsolja var 30.000 till 100.000 miles, beroende på typ av fordon. Några fordon har en avtappningsplugg på transmissionen för att byta vätskan ungefär som byte av motorolja. Men de flesta fordon inte har en sådan kontakt, så du måste ta bort sin panna. Du bör byta vätskan omedelbart efter körning av fordonet, eftersom den varma vätskan rinner lättare med eventuella sediment och föroreningar i vätskan. Mängden vätska varierar, allt från tre kannor för bilar och fem för lastbilar är vad du behöver
Jack står
Wrench
dräneringskärlet
Plastskrapa
Lösningsmedel
Tryckluft
tätningsmedel
3-5 liter transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft och stöd bilen på pallbockar så att du kan komma åt tråget underifrån . Dräneringstråget exakta position kan variera, beroende på bil, så det kan också variera om huruvida du bör höja den främre eller bakre änden.
2

Placera en samling pan på plats under fordonet till emot vätska, se till att den är tillräckligt stor för den mängd vätska ditt fordon använder. Ta bort det mesta av bultarna på fluiden pannan. Låt de tre skruvarna i hörnet närmast förarsidan. Lossa dessa skruvar med ungefär två varv samtidigt hålla dem ansluten till transmissionen
3

Separat pannan från överföringen. Använda en plast skrapa försiktigt bryta silikon packningen, försöker att inte spiller vätska. Luta flytande pan att hälla vätskan i tråget.
4

bort de återstående tre bultarna för att helt koppla bort vätskan pannan när all vätska har tömts. Skrapa bort allt material silikon packning från både pannan och växellådan på bilen. Rengör pannan yta med lösningsmedel och blås den torr med tryckluft.
5

Lossa fluidfiltret genom att ta bort dess bultar. Installera det nya filtret på plats med en ny tätning, som skulle komma med det nya filtret.
6

Applicera tätningsmedel till vätskan Pans fläns och placera den på växellådshuset. Sätt tillbaka bultarna för pannan i ett korsvis mönster. Sänk bilen och vänta på att limmet ska bond, den exakta tid som krävs kommer att anges på tätningsmedelsflaskan
7

Lägg till ny transmissionsolja genom påfyllningsröret under huven.. Kontrollera att du har rätt olja för din bil. Lägg vätskan lite i taget och använd påfyllningsröret s stickan för att kontrollera nivån tills det finns tillräckligt med vätska. Tillräckligt med tid för vätskan att rinna hela vägen in i pannan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132252.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.