Syntetiska vs regelbundna oljebyten

bilägare som vill ha det bästa för sina fordon brukar vända sig till syntetisk motorolja, även om detta val ibland kommer på invändningen av naturliga olja entusiaster som inte ser någon nytta för syntetiska smörjmedel. Även syntetisk olja är något dyrare än naturlig olja, och några diskussioner om dess fördelar kvarstår, har syntetisk olja ett antal fördelar jämfört med dess naturliga motsvarighet. Om syntetiska och naturliga oljor

Naturliga fordonsindustrin oljor består av många av samma element som finns i andra petroleumprodukter, och har sina rötter i samma råolja pumpas av oljebolag från hela världen. Eftersom naturliga oljor är naturligt förekommande, det är minimal kontroll över införande av ytterligare element (nämligen svavel) i oljekompositionen. Syntetiska oljor, dock är utvecklade i laboratorier för att få exakta stammar av önskvärda kemikalier, samt tillverkning av smörjmedel sker i hårt kontrollerade anläggningar som drivs av stora oljebolag. Medan naturliga oljor har en naturligt förekommande förmåga att smörja ytor, är syntetiska oljor särskilt utformade för att utföra detta ändamål. Innehåller ett antal
lågtemperaturprestanda

Naturliga oljor föroreningar, särskilt svavel och kolväten. När en motor startas för första gången, kan dessa föroreningar hämma flödet av olja genom motorn, fördröja förmågan hos oljan att korrekt smörja rörliga motordelar. Eftersom syntetisk olja är speciellt utformad för att fungera under både låga och höga temperaturer, det saknar de inhibitorer som långsam olja distribution, resultatorienterade syntetisk olja kan snabbt distribueras genom en motor nästan omedelbart efter att motorn har startats. Enligt automotive experterna hos Car Craft Magazine, den 0W-30 vikt syntetisk olja, tillverkats speciellt för kyla, strömmar ungefär sju gånger snabbare än naturlig olja när motorn startas för första gången.
högtemperaturprestanda

Motor temperaturen kan nå extrema toppar under normala driftsförhållanden, och ett antal faktorer - inklusive trafikstockningar, förlängda Stop-and-go villkor, och även långa drive-through linjer- - kan driva temperaturen ännu högre. Enligt forskare på Mobil, är naturlig olja som består av en "inkonsekvent blandning av långa och korta kedjor av kolatomer och väteatomer." Denna inkonsekvens kan naturliga oljor för att bryta ner snabbt, att förlora en del av sin viskositet vid höga arbetstemperaturer. Däremot är de speciellt utformade syntetiska oljor konstruerad för att tåla de högsta driftstemperatur med en motor, som ger maximal smörjning under ett brett spektrum av driftsförhållanden.
Hög körsträcka Motorer
< p> Konventionella, naturliga motoroljor innehåller ett antal föroreningar, och dessa ämnen kan bidra till att bygga upp i ett fordons motor. Över tiden kan små fyndigheter av svavel, kolväten, och till och med vax ansamlas på de rörliga delarna i en motor och hämmar dess funktion, annonserade ett tillstånd ibland som "råna en bil av dess hästkrafter." Syntetiska oljor är konstruerade att inte bygga upp på motorkomponenter och vissa är utformade för att rengöra motorer som de smörja. Av denna anledning många bil experter rekommenderar syntetiska motoroljor för fordon med mer än 100.000 miles.
Pris

Eftersom naturliga oljor kommer från naturligt förekommande råolja, kan de generellt förädlas och marknadsförs till en lägre kostnad än deras syntetiska motsvarigheter. Syntetiska motoroljor kan kosta så mycket som två gånger priset på sina konventionella motsvarigheter, med vissa specialitet formler kostar upp till fyra gånger kostnaden för en liknande vikt konventionell olja. Som av Augusti 2009, kostade en liter AMSOIL syntetisk motorolja $ 8,90, vilket ger en kostnad på $ 44,50 för en fem-liter oljebyte. En billigare syntetisk olja, Mobil 1, kostar $ 7,29 kr per liter, eller $ 36,45 för en typisk fem liter oljebyte. Däremot kostar en generisk butik-varumärke konventionell olja $ 2,79 per liter, totalt $ 13,95 för en typisk oljebyte. En del av denna kostnad skillnaden kan återvinnas, men i de längre intervall mellan förändringar tillåtet när man använder en syntetisk olja, som bil-experter rekommenderar att ändra konventionella oljor varje 2.500 miles medan syntetiska oljor kan pågå 5.000, 10.000, eller till och med (i extrema fall) 25.000 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132231.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.