Hur man byter oljefilter på en Jeep Cherokee

Oljefiltret av en Jeep Cherokee eller ett fordon ska bytas varje gång oljan byts enligt tillverkarens rekommendation. Processen kan vara lättare om bilen är ett säkert sätt upp på domkrafter. Oljan ska tömmas och oljefiltret och dess packning avlägsnas med en oljefilternyckel. Det gamla filtret skruvar off och den nya skruvar på. Byt oljepluggen och fyll bilen med olja. Saker du behöver
Handskar och ögonskydd
Wrench för oljetråget plug
5-liter eller mer behållare för att fånga oljan
Oljefilternyckel
Nytt filter och ingår packning
Motorolja
(om nödvändigt) Review, en domkraft och pallbockar
Bakhjulsvikter block
Visa fler instruktioner
Byta olja och filter
1

Kör Jeep Cherokee motor och låt den svalna tills motorn är varm, inte het. Kontrollera att fordonet är i parken och parkeringsbromsen är på. Om det inte finns tillräckligt utrymme för att komma under SUV, lyfter fram med hjälp av en domkraft, och placera pallbockar under endera sidan. Blockera bakdäcken att vara säker.
2

Innan man går under jeep, öppnar olje locket på toppen av motorn, vilket gör att oljan rinna snabbare.

3

Sätt en tom behållare under oljetråget och plugg, som ligger längst ner i motorn. Med plugin skiftnyckel, försiktigt skruva loss oljepluggen. Oljan kan initialt spruta ut av pannan. Låt det rinna ner i behållaren, vilket bör hålla minst fem liter.
4

Medan oljan rinner, lokalisera gamla oljefiltret, som också är under motorn. Det är nära fronten, nära till styrväxlar. Det ser ut som en fet läsk kan och är ofta vita.
5

Använd oljefilternyckel --- allmänhet försedd med ett band som kan placeras runt oljefiltret och åtdragna --- att skruva filtret moturs. Lokalisera bandet så nära som möjligt till toppen av filtret kommer att göra jobbet lättare om det är tätt.
6

När filtret är avstängd, kontrollera att den gamla packningen också tas bort. Placera det nya filtret med sin packning på plats och skruva medurs. Skruva inte i för hårt. Kontrollera filtret tillverkarens anvisningar.
7

Byt tändstift oljetråget, och återigen inte skruva i för hårt. Fyll bilen med olja enligt tillverkarens specifikation, och kolla undertill för läckor. Kassera oljan och filter enligt miljöbestämmelser.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132213.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.