Vikten av oljebyten

Olja förändringar är en viktig del i ett vanligt fordon underhållsprogram. Motoroljan är ansvarig för att utföra ett antal viktiga motorrelaterade arbetsuppgifter, och regelbundna oljebyten säkerställa att ett fordon har en konstant tillförsel av ren, ny olja. Minska friktionen i motorn


som olja åldras och blir smutsig, förlorar den sin friktionsminskande kapacitet, vilket ökar slitaget i en motor. Byta olja regelbundet ser till att friktionen i motorn hålls på ett minimum genom att ersätta gammal, förstörd olja med ny, ren olja.
Minska motorns arbetstemperaturer


Genom att hjälpa till att minska friktionen i motorn, resulterar motorolja naturligt i en minskning i temperaturer motorn. Regelbundna oljebyten säkerställa att fordonets motor har en jämn försörjning av ren motorolja som är bättre på att flyta och absorbera motor-relaterade värme, vilket sänker temperaturen motordriftsförhållanden.
Smörjning öka motorns

Korrekt motorns smörjning är avgörande för att säkerställa hälsa och livslängd av fordonets motor, alla interna motordelar kräver en tjock beläggning av olja för att fungera korrekt
Ta Engine. slam

Regelbundna oljebyten bidra till att förhindra motorn slam bildas och bidra till att avlägsna slam från fordonets motor när den har bildats.
Ta Engine slitagepartiklar

motorslitage partiklar utvecklas naturligt som ett resultat av normal motordrift. Små bitar av metall flagna från motorns mekaniska delar och få plockas upp av cirkulerande motorolja. Gammal motorolja kan bli överbelastad med slitage partiklar och orsakar onödigt slitage partiklar att bygga upp inom en motor och orsaka skada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132204.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.