Hur hittar oljeavtappningsskruven

Hitta oljeavtappningspluggen på din bil är det första steget för att ändra din motorolja, oljefilter eller avtappningspluggen packning, vilket bör vara en del av din vanliga underhållsplanen. Detta bör göras var tredje månad eller vid intervaller som rekommenderas av din bil tillverkare. Regelbundna oljebyten bidra till att öka livslängden på din motor mer än något annat kommer. Och med denna guide kommer du inte bara kunna hitta avtappningspluggen, men också byta olja och filter på din bil. Saker du behöver
Oljefilter
Motorolja
Ordet jack och två pallbockar
Kilar
spärrnyckel Foton och uttag
Ny avtappningsplugg O-ringen eller packningen om nödvändigt
Brake Parts Cleaner Review Stålborste
butik trasa
Filter skiftnyckel
Catch pan
liten tratt
Visa fler instruktioner
1

Köp oljefiltret och rätt mängd motorolja rekommenderas för just din bilmodell. Om det behövs, konsultera bilens instruktionsbok eller servicemanual.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter. Detta kommer att föra motorn till driftstemperatur och låter smuts och andra små partiklar kring motorn rinna ner med olja, vilket gör det lätt att avlägsna. Sedan stänga av motorn.
3

Höj framsidan av din bil med hjälp av en domkraft och installera 2 pallbockar för stöd.
4

Placera ett par av kilar vid bakhjulen och handbromsen.
5

Titta på botten av oljetråget. Runt botten av pannan, bör du se en enda bult. Det är din avtappningsplugg. (Vissa bilmodeller använder en liknande rund plugg, som du kan dra för att tappa ur oljan.)
6

Placera en fångst pan under oljetråget, nära avtappningspluggen.
7

Skruva bort avtappningspluggen med en skiftnyckel eller Ratchet och uttag och låt oljan rinna i pannan. Var försiktig när du tar bort kontakten, eftersom oljan är varm vid denna punkt. Låt all olja rinna ut ur motorn.
8

Avlägsna oljepåfyllningslocket från ventilkåpan ovanpå motorn att påskynda oljeborttagning. De flesta av dessa tak är märkta med orden Motorolja för enkel identifiering. Om det behövs, konsultera din instruktionsbok.
9

Ren smuts och fett samlats kring ventilen oljelocket med en trasa, om nödvändigt.
10

Inspektera drain- plug O-ring eller packning. Om slitna, byt ut den.
11

Rengör avtappningspluggen, kring olje-pan monteringsbulten och trådar. Använd broms delar renare, stålborste och butik trasa för att få bort smuts och fett.
12

tillbaka avtappningspluggen. Starta bulten med handen för att undvika skador på trappstegen. Dra sedan åt pluggen med skiftnyckel eller Ratchet och uttag.
13

Flytta dropplådan nära oljefiltret och skruva loss filtret med ett filter skiftnyckel.
14

Ansök ett tunt lager ny olja till oljefiltret packningen och installera filtret med handen. När filterpackningen når monteringsytan, ge filtret ytterligare 3/4-turn.
15

Häll ny olja genom ventilhatten öppningen med en liten tratt, om nödvändigt. Installera sedan ventilkåpan.
16

Kontrollera för oljeläckor och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132195.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.