Varför byta olja i en bil?

Regelbundet ändra en bils motorolja är nödvändig för att säkerställa korrekt motorns funktion samt för att säkerställa att ett fordon motor varar så länge som möjligt. Oljebyten bort gamla, smutsiga motorolja och ersätta den med ren, ny motorolja. Vad som följer är en kort lista som beskriver de viktigaste skälen för att ändra en bils motorolja. Öka Motorsmörjning

Ändra ett fordons motorolja regelbundet garanterar korrekt smörjning motorolja.
Reglera motorns drifttemperatur

Ändra ett fordons motorolja hjälper till att reglera temperaturen motordriftförhållanden genom att ersätta gamla, utslitna motorolja som inte effektivt kan absorbera motorns värme, med ny, högkvalitativ motorolja som effektivt absorberar motorns värme och hjälper till att reglera temperaturen för motorn.
Addera Ta motorslitage Partiklar

Som ett fordons motor fungerar, är mikroskopiska motorslitage partiklar skapas att få plockas upp av motorolja och transporteras till oljefiltret. Ändra ett fordons motorolja säkerställer att motorslitage partiklar avlägsnas. Färsk olja är bättre på att absorbera och transportera partiklar motorslitage Addera bort Engine Sludge

Motor slam -. En kombination av försämrad motorolja, motor partiklar slitage och smuts - kan vara mycket skadligt för en motor. Byta olja bort motorn slam och bidrar till att upprätthålla maximal effektivitet motorns drift.
Minska friktionen i motorn


grund av ständig rörelse av motorns inre delar, är motorns friktion skapas , vilket ökar motorns arbetstemperatur och minskar span motorns livslängd. Ren, är högkvalitativ motorolja bättre kunna minska friktionen i motorn och absorberar motorns värme.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132194.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.