Vad orsakar ett Bilens bälte Servostyrning att Glaze?

Den servostyrning remskiva kan presentera de tyngsta arbetsbelastning för alla motortillbehör ibland. Enorma svarvning kraft krävs på trumman för pumpen att utveckla de höga tryck som krävs för att vända hjulen på en långsam eller stillastående bil. Styrning ett avstannat bil, eller en utan hjälpkraftsläget, kräver monumental ansträngning från föraren när hastigheten är minimal. Äldre bilar hade ofta ingen servostyrning och med stor diameter ratt hjälpte ger hävstångseffekt. Hydrauliskt tryck från servopumpen ersätter denna fysiska kraft. Det är därför små avvikelser kan leda till sporadiska prestanda och en glasad bälte. Huruvida en serpentin bälte driver pumpen eller en dedikerad V-rem gör jobbet, förhållanden som är ansvariga för inglasning gäller både. Remskiva Alignment

Alla motorremskivan som är lite off otakt kan glasyr ett bälte på kort tid. Vridning av remmen kan tillämpa överskott friktion till båda sidor av de "V"-former som är tänkta att hålla dragkraft med remskivans spår. Bältet blir stressad på ena sidan när den inträder i spända remskiva och den andra när det kommer ut. Erosionen av bandet ytorna skapar glasyr. Skrikande bildäck uppvisar sin materiella förluster på vägytan, men förlorade gummi från ett bälte är mindre uppenbar. Ett fint svart pulver kan samla nära remskivan eller på andra motorrummet ytor. Någon omläggning från pil-straight är tillräckligt för att glasyr bältet. Remskiva anpassning kan kontrolleras genom siktar längs bältet eller med en rak kant linjal för jämförelse. Används för att justera och testa
Tension

Exakta och särskilt förfaranden spänningen av en V-rem för någon specifik tillämpning, medan slingrande bälten vanligtvis hålls spänd med en fjäderbelastad spännare. En remskiva på spännare pressar eller drar på remmen för att säkerställa korrekt dragkraft. Vårens kurs i spännaren reduceras när bandet sträcker eller bär. Indikatorer präglade på spännaren visar hur långt bandet har sträckt eller slitna och när spännaren har bottnat och är inte längre effektivt. Dessutom är åsarna i en serpentin bälte dragkraft ytan, mätt för korrekt höjd för att mäta återstående livslängd. När någon typ av bälte förlorar dragkraft den kan glida igenom remskiva ibland, ytbehandlingsmedel drag-ytor.
Vanor och livsmiljöer

Körning på grusvägar förvisso bär bälten och andra delar mycket snabbare än de delar av en bil som aldrig reser en grusväg eller öppna fält. Fina partiklar in i motorutrymmet, och all smuts som finner sin väg mellan remmen och remskivan mals till en dammig film som minskar dragkraft. Passagerare och last last lägger naturligtvis tyngd till en bil, och en tyngre bil kräver mer ansträngning för att ändra riktning vid låga hastigheter. Taxibilar och bilar leverans brukar köra korta ärenden i tätorter och kan behöva manövrera trånga parkeringsplatser vid många hållplatser dagligen. Förtida slitage eller glasering av servostyrning bältet är oundviklig i sådana omständigheter.
Trött Bälten

Motor drivremmar är av liknande material och konstruktion som bildäck. Över tiden, gummi och inre sladdar bryta ner och Traction försämras. Den uttorkade gummi av ett bälte blir sprött och glänsande. Sprickor som bildas över ytorna remdrift indikerar sever trötthet, och överhängande misslyckande. Sprickor syns på baksidan av bältet betyder också allvarliga materiella nedbrytning. Kvalitets ersättning bälten möta eller överträffa biltillverkarnas krav, och i allmänhet lika länge eller längre än originalutrustning. Fynd bildelar kan uppfylla tillverkarens krav tekniskt, men sämre material och byggmetoder sällan producerar delar som uthärdar. Med tanke på den aktuella arbetskraften, och vikten av den tillhandahållna tjänsten, kan kvalitet bälten vara den enda sanna värdet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132137.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.