Hur självlänsande Boats Arbete?

Ett överraskande antal båtar sjunka varje år på grund av otillräckliga säker-bailing system, vare sig på bryggan eller ute på vattnet. Självlänsande båtar, eller självlänsande skrov, är utformade för att avlägsna vatten från båtens däck eller kupén. Vattnet töms överbord genom akterspegeln, den "bakre vägg" av båten. Självlänsande, faktiskt är något av en missvisande, innebär att gravitation och fart används för att befria en båt av oönskat vatten. Det finns andra system som ger stöd för att eliminera vatten, och en båtägare bör veta hur var och en fungerar tillsammans med den allomfattande term för självlänsande. Behovet av självlänsande Systems

Båtar, särskilt öppen sittbrunn och öppen båge mönster, är föremål för sprutdimma, hög våg aktivitet och regn. Överskottet vatten samlas i däck, sittbrunn eller akterspegeln område, lägga farlig vikt. Överskottet av vatten vikt reducerar fribord, vilket sänker profilen av skrovet i vattnet. För mycket vatten kan kräva extra hästkrafter och minskar bränsleförbrukningen. Det värsta scenariot för en overladen båten vattenfyllas - där båten lägger sig så lågt i vattnet det sjunker - eller kantring, där båten vänder över. Självlänsande system rankas som en av de mest viktiga säkerhetsfunktioner på en båt.
Scupper ventilkonstruktion

torpedera ventiler genom skrovet, antingen runda eller fyrkantiga i design, tillverkad av högvärdig plast, rostfritt stål eller brons. En hylsa, oftast två, är permanent hårt monterad från insidan av akterspegeln till utsidan, inuti en stor diameter akterspegel hål. Ett gummi, plast eller metall klaffventil, eller kulventil, styr mängden vatten tillåts komma in i scupper ventilen från insidan av akterspegeln. Scupper ventiler är normalt placerade på varje sida av akterspegeln, strax ovanför vattenlinjen eller högre. Scupper ventiler finns i olika diametrar och priser ansvarsfrihet, beroende på storlek och utformning av farkosten.
Scupper ventilfunktion

Sanna självlänsande torpedera ventiler öppna när båten är på gång. De fungerar bäst när båtens hastighet orsakar en ström av påtryckningar från vatten på däck eller i sittbrunnen för att öppna backventilen - vatten blad men kan inte komma in i båten. Scupper ventiler är monterade på exakta platser över vattenlinjen, med hänsyn till fullastad båtens vikt med passagerare, bränsle och redskap. Även på plan, håller båtens akterspegel en vinkel som främjar vatten att strömma bakåt genom självtryck. Scupper ventiler som sitter vid eller under vattenlinjen kan orsaka en omvänd översvämning om ventilen är defekt eller igensatt.
Akterspegel Plugs
pluggar

Transom, även kallad pluggar Scupper eller däck pluggar, fungerar som stoppering enheter. De kan vara av plast eller gummi och kan tas bort när båten är på gång att utvisa obehövliga vatten genom akterspegeln. En annan ösa enhet - en används endast när båten ur vattnet - är kölsvinet kontakten. Detta avlopp vatten som har samlats i kölsvinet, botten-insidan av båten.
Självlänsande Bommar

I verkligheten, självlänsande akterspeglar är de som finns på båtar som har liten eller ingen akterspegeln på båtens akter. Den bakre delen av båten är i första hand öppen, fri från en sluten akterspegeln struktur. On-board vatten spolas till den bakre av båten under gång, sedan omedelbart urladdas akterut. Om däcket eller cockpit är avskurna från slaget, finns det inget behov av torpedera ventiler, även om vissa båttyper använda både självlänsande design.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132130.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.