Min transmissionen slirar & har ett vinande ljud

Som förare på vägen, är det viktigt för dig att känna till alla detaljer i ditt fordon. Det är, bör du kunna identifiera när din bil kan ha ett mekaniskt problem som kan utgöra en potentiell säkerhetsrisk för dig och dina passagerare. Ansvariga chaufförer tar sig tid att behålla sina fordon, särskilt när det gäller automatiska växellådor. Att överföringssystemet i gott skick är avgörande för att styra din bil. Symtom på en Slipping Transmission

När transmissionen slirar, kan bilen gå in och ut ur olika redskap, eftersom det innebär att de redskap grepp är slitna och inte kan låsa transmissionen på plats i en växel. En sak att leta efter när du tror att din transmissionen slirar är om du har problem med att accelerera när du trycker på gasen, eller om bilen står stilla efter din fot är på gaspedalen. Om någon av dessa saker inträffar, är det symptomatiskt för en halka växellåda. Ett annat symptom associerat med en halka växellåda är närvaron av ett pipande ljud. Addera pipande ljud Orsaker

En pipande ljud orsakas av slitna-down grepp kugghjul i en transmission . När kugghjulen så är slitna att de börjar att gnida mot varandra, de producerar en hög-pitch ljud. Det vinande ljudet kan komma och gå, eller stanna konstant under hela tiden som motorn är påslagen. Det är också möjligt för vinande ljud för att vara symptomatiskt för låg automatisk transmissionsolja. Om vätskan tömmer ut och blir för låg i bilen, är ett vinande ljud som produceras.
Felsökning

Människor som vet mycket om bilar och deras mekaniska sminkningar kanske kan känna igen tecken och symtom på att halka transmissioner och vinande ljud. Den genomsnittliga personen kan emellertid endast igen varningssignaler när skadan görs för att transmissionen. Felsökning kan göras av en professionell mekaniker som kommer att undersöka bilen, ta det för en provtur och visuellt inspektera transmissionen för att se vad problemet är.
Lösningar
< p> En lösning för en sändning som slirar är att sätta nya redskap lagren på eller för att installera en ny växellåda helt och hållet. Ibland är en ny sändning det enda sättet att få bilen att fungera ordentligt igen. Om vinande ljud beror på slitna sändningen, kommer detta buller inte gå bort tills överföringen är fast. Men om det vinande ljud orsakas av låga vätskenivåer, kommer bullret upphör efter att vätskan är återfyllas.
Varning
p Det är farligt att fortsätta köra ett fordon med en halka växellåda och ett pipande ljud. När du märker dessa symtom, omedelbart ta bilen till en mekaniker eller bilens återförsäljare servicecenter så att du kan vara säker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132126.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.