Hur Gauge Slitage på trumbromsar

Trum broms är fortfarande i bred användning på bakaxlarna av många samtida bil-och lastbilsmodeller. Deras livslängd och tillförlitlighet kan bidra till bristen på uppskattning och förståelse om dem. Mätning av slitage på trumbromsar är en grundläggande och enkel process som kan förhindra kostsamma reparationer eller plötslig misslyckanden. Saker du behöver
Tire kilar
Jack
Jack står
Skiftnycklar
Chalk
insida /utsida Bromstrumman mikrometer
Däck-mönsterdjup mätare

Visa fler instruktioner
1

Höj axeln som ska kontrolleras efter chocking hjulen på motsatt axel. Använd pallbockar att säkra upp axeln på plats, och ta bort hjulen. Markera trummorna med krita för att säkerställa att de är tillbaka till samma sida, höger eller vänster, att de togs ur. Skjut trummorna utanför axeln.
2

Mät innerdiametern av trumman med mikrometer på den bredaste punkten av trumman. Jämför mikrometer läsa den maximala diametern specifikationen stämplas på utsidan kanten av trumman. Trummor som åtgärden, eller över detta värde är utanför toleranserna och bör bytas ut. Ojämnt slitage eller glas kan bearbetas av trummor som är långt under toleranser.
3

Mät tjockleken på bromsbelägget av nitade skorna på niten huvuden. Använd däck mönsterdjup mätare vid varje nit huvudet, och spela in det minsta värdet. Bonded beklädnader har inga nitar. Mät bundna infodringar vid centrum av kontaktytan från toppen av fodret till metallen-skon stödram. Foder som mäter 3/32-inch, eller mindre, bör ersättas.
4

Återställ trummor till sina ursprungliga platser och installera hjulen. Dra åt muttrarna till angivet värde för dina hjul och fordon. Lyft axeln utanför läktaren, hämta läktarna från under axeln och låt bilen ner. Kontrollera klacken-nut vridmoment igen efter att fordonet är på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132033.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.