Hur man hittar en läcka vattenpump eller skvallerhål

Vattenpumpen är en väsentlig komponent i motorns kylsystem. När motorn överhettas, öppnar termostaten tillåter vattenpumpen att cirkulera kylmedel genom motorn. När vattenpumpen tätningen går dåligt, är pumpen avsedd att läcka kylmedel genom ett litet hål som kallas en skvallerhål. Förekomsten av läckande kylvätska bör varna dig att något är fel med ditt kylsystem. Söka och inspekterar läckhål kan hjälpa dig att avgöra om källan till problemet är din vattenpump eller ett hål i kylarslangen. Saker du behöver
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i en säker plats på plan mark. Slå på fordonet och i tomgång i minst 15 minuter för att värma upp motorn. Leta efter läckande kylvätska när du lokalisera läckhål. Dra åt parkeringsbromsen, men hålla motorn igång.
2

Öppna huven. Leta vattenpumpen. Ett enkelt sätt att hitta vattenpumpen är att först lokalisera kylfläkten i fronten av huven området. Bakom fläkten är fläkten bälte, som liknar en gummi trissa system. Vattenpumpen är mellan fläktremmen och motorn.
3

Lokalisera läckhål på undersidan av vattenpumpen. Beroende på kylsystemet på din bil, kan du kanske se läckhål utan ytterligare åtgärder. Ta bort fläktrem att komma åt undersidan av vattenpumpen och lokalisera läckhål, om vattenpumpen är delvis täckt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132023.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.