Elektrisk Hastighetsmätare Felsökning

I teorin bör elektriska digitala hastighetsmätare har många fördelar jämfört med sina analoga motsvarigheter - de är lättare att läsa, skarpare och mer exakt, vilket ger ett exakt antal snarare än en vag nålspets. Men om din digitala hastighetsmätaren inte fungerar, är du sannolikt att uppskatta någon av dessa fördelar. Tack och lov, från kontroll av kablarna till med vissa sensorer ersättas, det finns åtgärder du kan vidta för att åtgärda eventuella problem. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

byta dina motorn och använd en liten skruvmejsel (även om metoden med vilken din digitala hastighetsmätaren är ansluten kan variera beroende på din bil) för att ta bort skruvarna som håller din hastighetsmätare panel på plats. Ta försiktigt bort panelen och visuellt inspektera ledningar bakom panelen för eventuella lösa anslutningar
2

Byt ut hastighetsmätaren kabeln -. Den viktigaste kabeln som går från baksidan av hastighetsmätaren - om den är skadad. Annars bara till att det är säkert på plats. Hastighetsmätaren fungerar inte utan att det är i fungerande skick.
3

Undersök särskilt fel med hastighetsmätaren för att ge dig en bättre aning om vad orsaken till problemen är. Oberäkneligt beteende från din hastighetsmätare, såsom hastigheten förändras slumpmässigt från låg till hög eller omvänt. Har hastighetssensorn repareras eller ersättas för att lösa ditt problem.
4

Kontrollera din däckstorlek. Även något så enkelt som att ha däck monterade på din bil som inte är storleken som rekommenderas av tillverkaren kan kasta hastighetsmätaren kalibrering ur synk. Kontrollera att dina däck är den dimension som rekommenderas i bilens instruktionsbok.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132022.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.