Xterra Oxygen Sensor & Problem Heater

Den Xterra är en kompakt sports utility vehicle som tillverkas av Nissan. Syresensorn på Nissan Xterra är en del av avgassystemet. Sensorn hjälper till att reglera rätt bränsle-till-luft-förhållandet i motorn. Värmaren kärnan är en komponent i motorsystemet. Det ger den nödvändiga värme som krävs för att cirkulera kylvätska. Både syresensorn och värmeelementet hålla motorn igång. Problem med någon av dessa enheter kan leda till en minskning i motorns prestanda. Oxygen Sensor Funktion

syresensor är placerad inuti grenröret längs avgasröret. Sensorn alstrar en elektrisk laddning för att testa mängden syre i avgassystemet. Denna information används för att avgöra hur mycket bränsle som behövs i motorsystemet.


Syresensor Problem Det vanligaste problemet med syresensorn är att den elektriska laddningen blir svag under tiden. En svag laddning påverkar giltigheten av behandlingen, vilket gör att luft-till-bränsle för att bli obalanserad. Sensorn kan också spricka eller lossna, vilket leder till ingen kostnad alls.
Värmeelementet Funktion

värmeelementet är bakom radiatorn, nära motorfläkt. Som kylmedel strömmar genom motorns systemet, ger värmeelementet värme till kupén för att upprätthålla motorns arbetstemperatur.
Värmeelementet Problem

Problem med värmaren Kärnan påverka motorns temperatur, som måste upprätthållas för att hålla motorn i trim. Vanliga problem är en igensatt värmeelement och korrosion. När du misstänker att din Xterra har en defekt värmeelement, har din bil på service omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131983.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.