Vad är en Styrväxel Kit?

Styrväxeln är en av de mest kritiska komponenterna i säker körning. Styrväxeln förflyttar framhjulen som svar på rörelse hos ratten i förarutrymmet. Det finns två grundläggande styrning utföranden: rack-and-pinion och snäckväxlar. En styrväxel kit innehåller reservdelar, såsom lager, packningar och kugghjul. Byte av komponenter styrväxeln behöver endast utföras av en professionell mekaniker. Rack-och-Pinion

Rack-och-pinion styrning designen ger en mer direkt koppling mellan ratten och hjulen. Ett kugghjul på styraxeln är ansluten till en platt, kuggstången. Styraxeln, som är ansluten till kuggstången via ett drev, rör sig fram och tillbaka över gallret för att rotera hjulen höger och vänster. Kuggstången är förbunden med hjulen genom styrarmar, vilka är anslutna till kuggstången genom dragstänger. Drevet, dragstänger och rack är utbytbara delar.
Worm och Nut

Worm och mutter växlar styrning kombinerar en gängad växel kallas masken med en mutter fäst till en ände. Muttern vrids uppåt eller nedåt på gängorna på snäckdrevet. Styrsystem komponenter, såsom vevstaken armen, kan anslutas direkt till muttern, eller med en spak eller en axel. Den pitman arm eller spaken förflyttas av muttern. Rörelsen av hävarmen eller pitman arm upp och ned förflyttar hjulen vänster och höger. Muttern är utbytbar med ett kit.
Worm och Roller

Masken och rulle styrväxel design är en växel som har en spiral-formad design och en rulle som stöds av kullager. Kullagren minska friktionen mellan kugghjulet och valsen för mjukare styrning, och minska slitaget på kugghjulen. En mask och rulle styrväxel manövreras genom att vrida på ratten, vilket förvandlar snäckväxel, som vrider rullen. Rullen roterar en del som kallas en pitman armaxel som flyttar hjulen. Den vanligaste reparationen är att byta ut slitna lager. Addera Cam och Lever

Cam och spak växlar styrning liknar masken och rullen redskapens utformning. Den spiralformade mask kallas kammen, som är fäst till en spak. Spaken är ansluten till två delar som kallas dubbar. Spaken är fäst till kammen med lagren. När ratten vrids åt vänster och höger, är tapparna förflyttas upp och ned kammen. Spaken och bifogade pitman armarna rotera, vilket vänder hjulen. Lagren är utbytbara med ett kit. Du kan också byta Pitman armar och spakar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131980.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.