Vilka är orsakerna till sotigt tändstift på en Honda 400EX?

Tändstift foul när något stör eller blockerar bränning processen. Detta inträffar normalt när ett främmande ämne mättade eller träskor skottlinjen änden av tändstiftet, vilket orsakar en kortare eller misständning. År 1999 introducerade Honda Four Trax 400EX all-terrain fordon, även känd som TRX400EX. Denna högpresterande ATV har en högpresterande, 397 kubik-centimeter, fyrtaktsmotor som är luftkyld. Eftersom 400EX är en stor, encylindrig motor med en förgasare, det finns bara ett fåtal potentiella orsaker till förorenade tändstift. Olja Smuts

Överdriven olja på tändstift är en vanlig orsak till tändstiftet. Pluggar nedsmutsade på detta sätt är dränkta med olja tvingas in i förbränningskammaren. Olja påväxt är ofta orsakas av slitna kolvringar eller cylinder väggar. Överdriven clearance i ventilspindlarna är en annan orsak till olja påväxt.
Carbon Fouling

Carbon nedsmutsning identifieras av mjukt kol bygga upp på tändstiftet s tändända. Orsaker till kol påväxt inkluderar felaktiga tändkablar, en svag gnista och en luft /bränsleblandning som är för rik. Felaktig blandning är ibland orsakas av ett smutsigt luftfilter.
Utländska
Objekt Smuts

typer av utländska-objektets påväxt inkluderar gap att överbrygga, mekaniska skador och plask nedsmutsning. Små föremål i motorn kan orsaka mekaniska skador på ett tändstift s tändända. Flera tändstift ibland skadas på detta sätt som små objekt kan resa från cylinder till cylinder genom ventilen överlappning. Splash påväxt och gap att överbrygga är vanligen orsakas av lossade cylinder och kolvavsättningar kol. I fråga om gapet överbrygga, inlåning lodge vid tändstiftet gapet, kortsluter kontakten. Att försumma tune ups är en vanlig orsak till splash nedsmutsning.
Överhettning

tändstift ofta sotigt efter överhettning. Denna typ av nedsmutsning kan identifieras med vit eller grå uppbyggd på tändända. Denna uppbyggnad har ofta en blåsig utseende och orsakar tändända att slitas ut snabbare än normalt. Orsaker till överhettning innefattar en över-tidigare tändning, en mager luft /bränsleblandning eller en motor som inte är korrekt kylning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131955.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.