Hur man avlastar en jeep Anti-bromssystem (ABS)

Till skillnad från vanliga bromssystem, låsningsfria bromsar (ABS) förhindrar låsning av däck vid en häftig inbromsning. Detta möjliggör snabbare retardation än bromssystem som inte är utrustade med ABS-teknik. Dock måste lindra trycket från en ABS göras innan någon broms arbete för att undvika att skada dess komponenter. Lindra trycket från bromssystem vanligen utförs före ersättare bromsbelägg, broms förändringar vätska och broms ersättare linje. Detta förhindrar att binda upp av bromsdelar som kan göra byte och rörliga komponenter svårt. Saker du behöver
Jack
Bruksanvisning
Jack står
Däck järn
dräneringskärlet
Rag
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft upp bilen med en domkraft placerad under en lämplig domkraft punkten, enligt anvisningar från tillverkaren i din instruktionsbok. Se till att däcken är 3 inches till 4 inches från marken.
2

Placera en pallbock under bilens jack punkten. Vid denna punkt, ska domkraften och stödbenet vara side-by-side. Höj stödbenet så högt som möjligt tills det är inom en tum av domkraften punkten. En pallbock är kraftigare än en domkraft och mindre benägna att misslyckas.
3

Sänk bilen på domkraften stå långsamt, se till att bilen sitter fast ordentligt på det. Lämna domkraften bredvid stödbenet. Detta är i första hand att fungera som en säkerhetsanordning ska stödbenet misslyckas.
4

Skruva varje hjul lug nut en i taget bort dem i ett korsvis. Detta gör borttagning lättare och hjälper till att undvika strippa muttrarna. Placera alla muttrarna i en plastpåse för att undvika att förlora dem. Ta bort däcket från bilen och lägg ner den så den inte rullar iväg.
5

Lokalisera luftskruv på bromsoken. Det är lätt identifierbara genom ett sexkantigt huvud med ett hål genom den. Skruva loss den med hjälp av en kombination skiftnyckel tills sipprar bromsvätska hålet i ett avlopp pan, men ta inte bort den hela vägen. Använd en trasa för att torka av bromsvätska från bromsoken.
6

Utför behövs broms arbete, dra åt luftningsskruven och lufta bromsarna för att avlägsna luftbubblor. Detta åstadkommes genom att pumpa bromspedalen tre gånger, hålla det och sedan öppna och stänga luftningsskruven. Upprepa tills inga fler luftbubblor kommer ut ur luftningsskruven.
7

Fyll huvudcylinder upp till full linje, sedan byta däcket, skruva muttrarna på i ett korsvis. Hissa upp bilen med domkraft, ta bort stödbenet och sänka bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131880.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.