Så här kontrollerar smörjmedel eller vätska för 4WD på en 2001 Ford Escape

Ford Motor Company använder vad de kallar en förseglad överföringsfallet montering i sina 2001 Escape modeller trots att det finns en avtappningsplugg för att dränera och fylla på aggregatet. Rutinmässigt underhåll har eliminerats genom användning av syntetiska smörjmedel. Såvida fördelningsväxellådan läcker eller har reparerats, anser Ford enheten livstidssmorda. Läckor visas som mörka eller smutsiga fläckar på överföringen fallet och visar på behovet av regelbundna flytande kontroller och reparationer. Saker du behöver
Jack
4 pallbockar equipment shop trasor
3/8-tums Ratchet
3/8-tums
ratchet förlängning 75W-140 syntetisk växellådsolja

Visa fler instruktioner
1

Palla upp fordonet med en domkraft eller Escape nöd jack föreskrivs vägkanten nödsituationer. Använd domkraften poäng inbyggda i fordonet under den främre bärarm och bakre bärarm. Jack varje hörn upp och stödja Escape på pallbockar.
2

Leta pluggen på sidan av överföringen fallet. Pluggen kommer att likna en 3/4-tums rörpropp med en 3/8-tums fyrkantig fördjupning gjuten i den. Torka pluggen och omgivningen med en trasa för att ta bort smuts och skräp som kan falla i påfyllningshålet.
3

bort pluggen. Sätt en 3/8-tums ratchet förlängning in i urtaget och vrid den moturs med en spärr tills pluggen kommer ut ur påfyllningshålet.
4

Kontrollera vätskenivån genom att sätta in änden av fingret i hålet. Vätskan ska komma till botten trådar påfyllningshålet. Om du känner dig vätska, är överföringen fallet fullt. Lägg 75W-140 syntetisk transmissionsolja till överföringen fallet om vätskenivån är låg.
5

Applicera gängtätning på pluggen och gänga den i påfyllningshålet. Dra åt pluggen ordentligt med en 3/8-tums Ratchet och förlängning.
6

Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131879.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.