Vad är orsakerna till Buckling i blybatterier

Blybatterier innehåller i allmänhet tolv blyplattor - två i varje av de sex cellerna, nedsänkta i svavelsyra kallas elektrolyt. Under normal laddning och användning, blyplattorna förblir stabila och relativt sval. Men om plattorna utsätts för extrema förhållanden, såsom värme eller låga temperaturer, kan buckling inträffar som i slutändan kommer att resultera i behovet att byta ut batteriet. Överladdning

Överladdning är troligen den vanligaste orsaken till buckling i blybatterier. Under en normal laddning process som överensstämmer med tillverkarens rekommendationer, är mängden laddning som levereras till varje cell kontrolleras noggrant. Batteriet blir varmt under denna process, vilket är helt normalt och hjälper avgiften. Men om ett fulladdat batteri är kvar för fortsatt laddning, är avgiften omvandlas till värme, snarare än elektricitet. Plattorna överhettas och spänne.
Överhettning

Blybatterier utsätts för varma förhållanden ohjälpligt kommer att skadas. Lämna aldrig batteriet i direkt solljus eller nära ett element. Batteriet kommer att absorbera värmen från solen eller värmaren. Vätskan blir varm, och eftersom batteriet inte kan släppa värmen, eftersom cellerna är slutna enheter, cellerna koka effektivt. Detta resulterar i lead-plattorna överhettning och expanderar. Eftersom plattorna är tätt monterade i cellerna, måste plattorna spännet.
Litet bromsvätska

Blybatterier måste hållas fylla på destillerat vatten. Under laddning blir det destillerade vattnet syra som tillåter elektronerna att flöda från en blyplatta till den andra. Den fungerar också som ett kylmedel, liknande till kylaren i bilen, och minskar risken för buckling. Dock innebär en låg eller tom cell reservoar att flödet av elektroner upphör. Så, medan du laddar batteriet, eller använda din bil, plattorna börjar värma upp överdrivet, snarare som en del i en elektrisk värmare. Eftersom plattorna är torra, sker expansionen leder till knäckning.
Frystemperatur

överhettning orsakar vätskor att expandera, så gör frysa dem. Om ett batteri är kvar i förhållanden under fryspunkten, fryser vätskan i cellerna vilket betyder att det måste expandera. Som det expanderar, sätter det press på plattorna och plattorna spänne. Det kan också orsaka batterihöljet att dela öppna. När batteriet tinar kommer svavelsyra läcka ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131832.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.