Vilka är skillnaderna mellan ECU & PCM?

Moderna bilar har datoriserade komponenter som övervakar alla aspekter av motorns funktioner för att upprätthålla maximal operativ effektivitet. Biltillverkarna har fokuserat sina ansträngningar på sina fordon som är bränslesnåla och har den kraft som behövs för att navigera vägar och stadstrafik. De väsentliga komponenterna för denna uppgift är motorstyrenheten eller drivlinan styrmodulen. Engine Control Unit

ECU är också allmänt känd som motorns styrenhet. Denna dator enhet styr olika egenskaper hos motorn, såsom variabla ventiltider, tändning, turbo boost, bränsleinsprutning, kontroller utsläpp och andra aspekter av motorns funktioner. Engine knock - det tillstånd i vilket förbränningen antänds förtid - styrs av ECU fördröja tändningen. Den tidigaste ecu för amerikanska bilar var General Motors 'Computer Command Control, som introducerades 1979. Den installerades på motorer med förgasare eller spjällhus bränsleinsprutningssystem.
Datorer Command Control

General Motors 'Computer Command Control hjälpt sina bilar kontroll utsläppen och förbättra motorns prestanda . Denna enhet har gjort det möjligt att öka kompressionsförhållandet från 8,0-till-1 till 8,45-till-1 för sin 3,0 liters V-6 motor. Den ECU ingår en exakt gnista kontroll och elektronisk tomgång kontroll. Den ECU hjälpte 3,0 liter utvecklar så mycket hästkrafter som den större 3,8 liter vid högre varvtal nivåer. Den 3.0 hade också en högre effekt-per-pound-förhållande.

I det elektroniska insprutningssystemet läser ECU signaler om grenrörsvakuum, varvtal och temperatur. Informationen digereras av ECU, som sedan levererar rätt mängd bränsle till motorn. Den exakt justerad bränslemängd hjälpte till att styra motorn köras på.
Powertrain Control Module

PCM styr motorns funktioner, liksom ECU, men det är en kombinerad styrenhet som också kontrollerar drivlinan. Därför gör jobbet av två moduler, ECU och överföring styrenheten. I Chrysler Caravan modellerna är PCM ansluten till fordonets kommunikation seriell buss nätverk. PCM skickar signaler till kroppen styrenheten så mätarna, varningslampor och ljudsignaler kan meddela föraren om bilens skick. PCM kan vara en kombination av tre eller flera olika datorer. Addera Modern PCM Egenskaper

skillnad från den äldre ECU, är utformade moderna PCM för att arbeta med den senaste automatiska transmissioner och multi-port bränsleinsprutningssystem. Nya PCM hjälper motorn och transmissionen ledningssystem minska utsläppen och öka bränsleekonomi. De hjälper också till att jämna fordonets acceleration, förbättra kalla vädret börjar och förlänga motorns livslängd. Delphi MT86 är en sådan enhet. Den MT86 styr digitalt slå igenom teknik för digital signalbehandling.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131792.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.