Hur man installerar främre bromsbelägg på en Isuzu Rodeo

Den Isuzu Rodeo sysselsätter låsningsfria skivbromsar framtill. De bromsbelägg pressa mot metall rotorerna att bromsa och så småningom stoppa Rodeo. Om rotorerna poängsätts eller skadas på annat sätt, kan de bära bromsbeläggen snabbare än normalt. Inspektera rotorerna samtidigt byta bromsbeläggen att hitta något underhåll behöver innan du sätter på nya belägg. Du kan välja att ha bromsarna servas av en professionell broms mekaniker eller göra det själv för att spara tid och pengar. Saker du behöver
spruta eller fjäderfä Baster
Rag
rörtång
Jack
Jack står
13 mm hylsa och spärrskaft
13 mm hylsnyckel (tillval)
skruvmejsel
Bromsbelägg
Brake förening (anti-skrika, koppar-baserade) katalog Channel-lås tång
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Park Rodeo på en plan sträcka av mark och stänga av motorn. Dra spaken Huvlås och flytta till fordonets front.
2

Lyft huven och ta bort huvudcylindern placerad till vänster om motorn. Sifon hälften av bromsvätska från behållaren med en spruta eller fågel baster. Placera en trasa över huvudcylindern att hålla skräp från den vätska kvar i behållaren.
3

Place däck block bakom bakdäcken och lossa muttrarna på framhjulen med klacken skiftnyckel.
4

Lyft framsidan av Isuzu med domkraften och placera pallbockar under främre axlar för stöd. Sänk fordonet på läktaren och ta bort domkraften.
5

Ta bort muttrarna och ta framhjulen off. Vila däcken på marken med den yttre kanten uppåt för att undvika repor hjulen på trottoaren.
6

Börja med vänster hjul. Ta bort de två bultarna på den övre kanten av bromsok med en 13 mm jänta eller socket och ratchet. Vrid ratten utåt för att få bättre tillgång till baksidan av bromsok, om det behövs.
7

bort bromsok från hjulnavet och skjut de två bromsbelägg från insidan av bromsok. Använd en platt skruvmejsel för att bända dynorna gratis om du har svårt att skjuta dem fri hand. Vila bromsok ovanpå Rodeo styrgrupp arm ovanför hjulnavet, lindra spänningen på den bifogade bromsledningen.
8

Placera kanal-lås tång över baksidan av bromsok och bromsok kolv som sträcker sig från insidan. Tvinga bromsok kolven långsamt in i sidan av kolven för att möjliggöra extra utrymme behövs för de tjockare bromsbelägg.
9

bort de nya bromsbelägg från förpackningen och applicera ett tunt lager av anti- skrika broms föreningen till baksidorna av varje skiva bromskloss. Skjut dynorna på plats på insidan av bromsoket.
10

Byt ut tjockleken med nya bromsbelägg installerat, tillbaka över bromsrotorn. Byt bromsok bultar med nyckel eller hylsa och spärrskaft. Ersätt det vänstra hjulet och skruva i muttrarna för hand.
11

Flytta till den högra sidan av Isuzu och upprepa steg 6 till 10 för att byta bromsbelägg på höger framhjul.

12

Lyft framsidan av Rodeo med domkraften för att ta bort domkraften. Sänk framdäcken till marken och dra åt muttrarna med rörtång. Flytta till förarsätet och starta motorn.
13

Tryck på bromspedalen till golvet och returnera den långsamt. Upprepa fördjupningarna tills pedalen svaret återgår till normal styvhet. Stäng av motorn och återgå till Isuzu motorrummet.
14

Avlägsna trasan från huvudcylindern och placera den lilla änden av tratten i behållaren. Fyll huvudcylinder med DOT-3 bromsvätska tills behållaren är full. Ta bort tratten och sätt på locket huvudcylindern. Stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131737.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.