Hur man reparerar en blybatterier

Blybatterier används främst i fordon och fartyg, även om en djup-cykel versionen används i golfvagnar och motordrivna rullstolar. De producerar vanligtvis 12 volt och höga ampere, och battericellerna innehåller bly plattor som är nedsänkta i svavelsyra. Du kan bara utföra vissa reparationer till ett blybatteri. Till exempel, om höljet skadas eller sprucken på något sätt, behöver en ersättare kan köpas som batteriet är farligt, men om batteriet bara inte behålla en full laddning, kan du utföra reparationer. Saker du behöver
Gummihandskar
Skyddsglasögon
batteri fack
platt skruvmejsel
Destillerat vatten
Batteriladdare
Visa fler instruktioner

1

don ett par lätta gummihandskar för att skydda händerna. Blybatterier innehåller syra som bränner kläderna och huden om den blir spillts på dem.
2

Sätt ditt blybatteri i ett batteri fack på en stabil yta, t.ex. en arbetsbänk eller bord. Var försiktig eftersom blybatterier är oftast tunga.
3

Kontrollera hur blybatteri cellproppar är monterade. Vissa är push-on lock, medan andra skruven på plats. Använd en platt skruvmejsel och stick in änden i kanten av locken och bända dem uppåt om de trycks på, eller använd skruvmejsel för att skruva bort locken och sedan ta bort dem med fingrarna.
4

Titta direkt insidan av varje cell. Det är vanligtvis sex celler. Leta efter markörerna på cellväggarna. Dessa anger den högsta och lägsta nivå syran måste vara för batteriet att ladda ordentligt och att förhindra sulfatkristaller bildas på blyplattorna, vilket skadar dem.
5

Använd en flaska destillerat vatten och noggrant fylla alla celler där du hittar vätskenivån ligger under den övre markeringen. Fylla cellen till toppen markör, men inte ovan. Lämna bort plasten cellproppar.
6

Få blybatteri laddare närheten. Placera klämmorna Metal batteri på slutet av batterikablarna från laddaren på de bly-syra stolpar batteriterminalstorlekar. Klämman handtag, eller batterikablar är färgkodade röd och svart vilket indikerar positiv och negativ resp. Batteripolerna är märkt med "+" och "-" för positiv och negativ, så fäster den röda kabeln klämman till "+" och den svarta kabeln klämman till "-" terminal. Kontrollera att de är anslutna ordentligt så att du har en god elektrisk anslutning.
7

Ställ din laddare till den lägsta avgiften ränta du kan. Slå på laddaren. Lämna batteriet laddas i 18 till 24 timmar, om du kan. Stäng inte av laddaren under denna tid, och kontrollera att bekräfta att ditt batteri blir laddat efter ca 12 timmar. Gör detta genom att titta försiktigt in i cellerna för skyltar av luftning förekommande (små bubblor stiger till ytan av syrablandningen). Placera handen på sidan av batteriet, bör du känna värme
p Det är viktigt att du laddar batteriet mycket långsamt.. Detta låter blandning av destillerat vatten och syra kombineras omvandla vatten till syra, hjälper reparationsprocessen. Det innebär också att elektronen flödet från en ledande platta till den andra inne i cellerna sker långsamt, förbättra laddning-behålla funktionerna i din blybatteri.
8

Stäng av laddaren efter föreskriven tid. Koppla kabelklämmorna från bly-syra batteri terminaler.
9

Byt plastsnäpplocken batteri cell. Antingen driva dem ordentligt med fingrarna, eller löst skruva locken i trådarna med fingrarna och dra åt med en skruvmejsel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131725.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.