Felsökning 2002 Chryslers

Sedan 1924, Chrysler utvecklat och producerat fordon för konsumentbruk. Precis som alla bil, kanske en Chrysler-tillverkad bil visar tecken på att minska makten, bekymrar elektrisk utrustning eller felaktiga inredningsdetaljer. Beroende på den speciella problem i din Chrysler, följ dessa felsökningssteg för att peka ut den exakta platsen för misslyckande. För elektriska frågor, kontroller inkluderar batteri, tändstift och generator. Om du märker en förlust i prestanda, olja, oljefilter, luftfilter och grenrör är rutinmässiga områden som täpper eller blivit utsatta för läckor. Saker du behöver
Metric skiftnyckel set
Tandborste
Bakpulver
Philips-skruvmejsel
ren trasa
5W30 motorolja
Oljefilter
Luftfilter

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Chrysler och lokalisera motorns batteri. Kontrollera höljet på batteriet för eventuella sprickor och andra tecken på fysiska skador. Lossa skruvarna som håller alla de negativa terminalen kablarna till batteriet med en lämplig nyckel. Kontrollera dessa metall knutpunkter för tecken på korrosion eller annan elementär uppbyggnad. Rengör metall kontakterna på batteriet med vatten utspädd bakpulver, om rost och korrosion förekommer, med hjälp av en tandborste för att skrubba det drabbade området så grundligt som möjligt. Kontrollera terminala kablarna på batteriet för några tecken på nötning och byt ev. Låt batteriet Kablar urkopplade när du felsöker andra motordelar för eventuella problem.
2

Ta varje lock tändstift för att komma åt de enskilda tändstift för din Chrysler. Konsultera instruktionsboken om du har problem med att hitta alla tändstift. Kontrollera varje tändstift och anslutningsledningar för tecken på fysiska skador. Pluggarna själva kan överhettas och uppbyggnad korrosion, blir för blött, eller utbrändhet, som kräver borttagande eller ersättning. Notera den exakta gapet positionen för varje kontakt, och ta för sig med ett tändstift avdragare och ersätta med lämpligt gapped pluggar. Addera 3

Lokalisera Chryslers generator, oftast finns nära framsidan av motorn vik i 2002-modeller. Skruva den elektriska ledningar från bakom enheten och flytta ur vägen. Anslut en voltmeter till generatorns utgångar och stänga av motorn på din bil till läget på. Om spänningen är betydligt lägre än den föreskrivna utsignalen från just denna del, sedan ta bort och ersätta generatorn. Kontrollera anslutningen ledningar och generator remskiva bälte efter tecken på nötning eller försämrad liksom.
4

Ta bort oljestickan från motorhuven eller oljebad. Torka av oljestickan med en trasa eller annan typ av tyg och sedan ersätta oljestickan igen hölster. Avlägsna mätstickan igen, kontrollera nivåerna av olja och kvaliteten på dess innehåll. Om motorn oljan verkar vara mörkbrun eller svart färg, ersätta oljan och oljefiltret på samma gång. Om oljenivån inte når den rekommenderade mängden noterades på oljestickan, tillsätt motorolja och kontrollera mätstickan.
5

Lossa hårdvara som håller röret luftintaget till spjällhuset på din 2002 Chrysler modell. Dra i denna del tills den helt tar bort från spjällhuset och ställ sedan åt sidan. Lossa luftfilterboxen spärrarna och lyft upp från enheten för att exponera insidan luftfiltret. Ta bort denna luftfiltret och kontrollera om någon igensättning material, vilket i slutändan förbjuder riktig motor andas. Ta bort eventuellt skräp från insidan av röret och byt ut luftfiltret själv vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131719.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.