2000 Pontiac Grand AM insugningsrör Felsökning

2000 markerade det andra året för Pontiac femte generationen av Grand Ams, som först introducerades för allmänheten som en medelstor bil 1973. Standarden Motorn var en 2,4 L fyrcylindrig, medan konsumenterna kan uppgradera till ett valfritt 3.4 L V6. Båda motorerna kräver regelbundet underhåll för att garantera stabilitet under drift, och intaget området är inte annorlunda i någon motor. Om sprickor och läckage börjar dyka i insugningsröret, är det bäst att ersätta denna del så snart som möjligt. Lyckligtvis ersätta detta grenröret är inte en besynnerliga förfarande och kan göras på en eftermiddag hemma. Saker du behöver
insugningsrör och packningssats
Wrench in
Momentnyckel
Packning tätningsmedel
Packning avlägsnande lösningsmedel
Plastskrapa platt skruvmejsel
Philips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Demontering och montering
1

Öppna förarsidans panel dörr, placerad under rattstången inne i fordonet. Leta bränslepumpens relä och dra ut med handen för att ta bort från panelen. Starta motorn och låt den gå tills den brist på bränsle distributionen orsakar motorn att gripa. Öppna huven på din Grand Am och prop öppna för att tillåta enkel åtkomst till motorn.
2

Skruva loss skruven som håller den negativa terminalen till motorns batteri. Ställ den här kabeln åt sidan så att den inte jorda sig till batteriet eller annan metallyta i motorrummet.
3

Placera en tom behållare under Grand Am: s kylare så att den passar perfekt med avtappningspluggen. Skruva av kylarlocket, ta sedan bort avtappningspluggen för att tillåta allt kylmedel att strömma in i behållaren. Låt alla motorns kylvätska rinna helt ersätter endast avtappningspluggen när du är klar.
4

Skruva loss motorn och lyft upp för att ta bort från motorn. Märk alla elektriska ledningar, slangar och kablar som fäster till insugningsröret, spjällhuset och luftintag röret i Grand Am: s motor. Ta bort dessa kablar och slangar och ställ dem åt sidan på en säker plats. Lossa röret luftintaget från spjällhuset och dra sedan mjölkuppsuget bort från sin anslutningspunkt. Använd en platt skruvmejsel för att bända ut röret från spjällhuset om det behövs. Demontera motorns spjällhuset och ta bort från motorn. Avlägsna kylarslangen och ledningar distributör.
5

Skruva alla de bultar som håller grenröret luftintaget till motorn. Lyft insugningsröret sakta bort från motorn och lägg åt sidan för senare destruktion. Ta bort den gamla packningen insugningsröret med händerna eller bända denna packning bort från motorn med en platt skruvmejsel om det fastnat.
6

Skrapa någon grime som har byggts upp där den gamla packningen och grenrör placerades. Applicera packningen avlägsnande lösningsmedel, om så är nödvändigt, med en linneduk för att avlägsna hårda material.
7

Applicera packningen tätningsmedel på båda sidor av den nya insugningsröret packning och ställning ordentligt över topplock, se till att alla hål rikta som avsett. Sänk nya insugningsröret på den nyinstallerade packning och bifoga varje bultarna. Dra åt bultarna till 13 foot-pounds av trycket för att säkra på plats för fyrcylindriga modellerna. För V6-modeller, dra åt grenrörsbultarna till 30 foot-pounds av trycket.
8

tillbaka alla delar, elkablar och slangar som togs bort för att komma åt grenröret och packningen av Grand Am. Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren och sätt på locket kylaren filler. Sätt tillbaka bränslepumpens relä i panelen dörren. Anslut den negativa terminalen på batteriet för att slutföra den här proceduren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131638.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.