Hur man byter en Packning insugningsrör på en 1997 Chevy K1500 Silverado

General Motors utsett sin högre trim nivå av fullstora lastbilar Chevrolet pickup Silverado 1975. Fram till 1999, blev detta den standard identifiering av dessa high-end fordon. GM har också använt "C" och "k" brev under denna tid för att skilja mellan två hjul och fyrhjulsdrivna modeller drive, respektive. Under årens lopp, kan motorn behöva vissa underhållsåtgärder för att åtgärda problem som stress har orsakat. Den insugsgrenrör är ansvarig för att fördela bränsle och luftblandningen in i cylindrarna, en väsentlig funktion för truckens drift. Byta denna del är en engagerad process, men kan göras med rätt verktyg. Saker du behöver
insugningsrör och packningssats
arbetshandskar
Wrench in
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Philips-skruvmejsel
Packning tätningsmedel Packning avlägsnande lösningsmedel
Plastskrapa
Motor avfettningsmedel
Rena trasor
Visa mer Instruktioner
borttagning
1

Skruva loss skruven som håller den negativa kabeln till batteriet. Flytta den här kontakten från batteriet och andra metalldelar så att den inte marken själv. Elektrisk ström måste inaktiveras från strömmar genom motorn för att garantera säkerheten när du tar bort insugningsröret och andra elektriska delar.
2

Flytta en tom behållare under avtappningspluggen av Silverado s kylaren. Skruva av locket kylaren spackel och dra åt avtappningspluggen. Låt all kylvätskan rinna in i den tomma behållaren och sätt tillbaka avtappningspluggen. Addera 3

Label alla elektriska ledningar och slangar som ansluter till insugningsröret. Koppla den elektriska ledningar från grenröret, distributören och inmatningsrör som den ansluter till spjällhuset. Ta bort insugningsröret från spjällhuset, och helt isär spjällhuset. Ta ut den elektriska ledningarna från generatorn och kompressorn till luftkonditioneringen. Koppla distributören och ställ åt sidan för senare användning.
4

Skruva loss skruven som håller makten fästet servopump till motorrummet. Skjut fästet framåt för att komma till dolda skruvar insugningsröret. Lossa dessa skruvar, liksom de övriga bultar grenrör och lyft den gamla grenröret bort från motorblocket. Bänd grenrörspackning från motorn med en platt skruvmejsel och kasta den.
5

Stuff cylinderportarna med rena trasor för att skydda under reningsprocessen. Skrapa alla uppbyggnad från motorblocket och omgivningen med en plast skrapa och packning avlägsnande lösningsmedel. Applicera en liten mängd motor avfettningsmedel till en ren trasa för att torka bort eventuella kvarvarande skräp från området.
Installation
6

Applicera ett tunt lager av packningen tätningsmedel till toppen och botten av den nya packning i insugsröret. Rikta in den nya grenröret packning ovanpå cylinderportarna och bulthål.
7

Ställ nya grenröret på plats på toppen av den nyligen installerade packningen. Se till att alla hålen ligger perfekt, och ställ åt bultarna på plats med fingrarna. Dra åt alla bultar, 1/2-turn i taget, till 33 foot-pounds av trycket med en momentnyckel.
8

Anslut alla elektriska ledningar, slangar och delar som tidigare tagits bort.

9

Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren och byt tanklocket.
10

Sätt tillbaka kabeln till den negativa polen på batteriet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131597.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.