Hur man lägger Acid batterier

De flesta batterier du använder är torrbatterier, exempel vanliga AA alkaliska batterier eller laddningsbara nickel batterier kadmium. Men din bil eller golfbil batterier innehåller våta celler, allmänt kallad blybatterier. Varje cell i ett bly-syra batteri innehåller två blyplattor nedsänkta i svavelsyra. Du måste se till att syranivån i batteriet ibland är laddat, som en gång syranivån sjunker under en viss nivå, cellerna går döda. Saker du behöver
Gummihandskar
Skruvmejsel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1 alltid skyddshandskar.

Använd gummihandskar som en försiktighetsåtgärd innan du lägger vätska till batteriet. Syran som finns i cellerna är farligt och brännskador om det blir på din hud.
2 Använd en skruvmejsel för att ta bort battericellerna lock.

Använd en skruvmejsel för att skruva loss locken på toppen av ditt batteri. Mest blybatterier har slitsade lock så sätt en lämplig storlek skruvmejsel i spåren och vrid moturs och lyft sedan locken av med dina händer. Om batteriet har push-on lock måste du sätta i änden av skruvmejseln under sidan av varje lock och bända bort dem.
3

Kontrollera syranivån i battericellerna. Det finns två linjer på insidan av cellerna som motsvarar minsta och högsta syranivån. Om någon av cellerna är under den högsta nivån, måste du lägga till vätska. Ladda batteriet, om det behövs, innan du lägger vätska.
4

Häll destillerat vatten i syran reservoarer. En flaska som har en liten pip är bäst så att du kan exakt och långsamt hälla i destillerat vatten. Överskrid inte den maximala nivån, eftersom syran expanderar när ett batteri får laddas. Använd aldrig vatten från kranen, det skadar plattorna i cellerna
5

Använd dina fingrar för att byta ut locken.. Antingen skruva dem eller skjuta dem på plats. Använd en skruvmejsel för att dra åt locken om de är gängade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131582.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.