Hur att rengöra en Fram AirHog

Fram har varit en pionjär inom luftfilter av alla slag för bilar och maskiner sedan 1920-talet. Ägs av Honeywell International Inc, producerar Fram luftfilter för alla typer av applikationer, inklusive bilar, lastbilar, traktorer och tillverkning av maskiner. Det är viktigt att hålla ett rent filter på din ansökan för att den ska fungera korrekt. Ren luft är avgörande för en uppnå en ordentlig blandning av bränsle och luft i förbränningskammaren. Saker du behöver
kryssmejsel
Rengöringskit
Vattenslang
sprayolja
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på fordonet, och leta luften rutan. De flesta fabriken luft lådor medföljer filtret inuti. Ta bort locket på luften rutan för att exponera filtret.
2

Använd Phillips-skruvmejsel för att ta bort klämmorna som håller luftfiltret på plats. Ta bort luftfiltret från luftslangen.
3

Knacka på sidan av filtret med handflatan för att ta bort eventuellt löst skräp från filtret. Var noga med att inte deformeras filtret genom att slå den hårt.
4

Spray luftfiltret med ett rengöringsmedel, och låt den suga in filtret för fem till tio minuter.

5

Slå på vattenslangen, och låta vattnet strömma från insidan till utsidan av filtret. Använd inte högtryckstvätt eller tryckluft för att slutföra det här steget. Tvätta helt runt filtret.
6

Placera filtret på en plats där det kan torka, helst utanför och i solen. Låt filtret torka helt. Underlåtenhet att låta filtret torka kan resultera i vatten sugs in i motorn.
7

Spraya utsidan av filtret med filterolja. Var noga med att använda olja på hela filtret, men vara noga med att inte blöta filtret. Besprutning för mycket olja på filtret kan täppa det och förhindra tillräckligt med luft från att nå motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131581.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.