Hur till Ändra MacPherson fjäderben

Om din bil inte är hantering liksom det brukade och studsar och raglar över upphöjningar och fördjupningar som det hade bara en tre-martini lunch, kan det vara dags att byta ut stagen. En ny uppsättning av stöttor kommer att återställa bilens rida och hantering. De flesta moderna bilar använder en MacPherson strut design, som kombinerar våren och chock till en enhet. Att ersätta dem är inte så svårt, men det kräver att fjädern komprimeras så att fjädern kan separeras från strut. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen som du byter stagen. Det rekommenderas att strävor ersättas med par eller genom att ersätta alla fyra. Lyft bilen och avsluta bort muttrarna och hjulen.
2

Koppla ur alla bromsledningar eller trådar som är fästa staget kroppen. Dessa är ofta hålls på plats med gummibussningar som glider in metallflikarna på staget kroppen.
3

Ta bort muttern som håller vingla länkfältet slut på fjäderben kroppen med en skiftnyckel. Koppla ändlänken från fjäderben kroppen. Inte alla modeller kommer att ha ändlänkar som fäster till staget.
4

Ta bort muttern på den yttre styrstag om den är ansluten till staget. Använd en avdragare styrstag att separera Tie rod slutet av fjäderben. Ta bort skruvarna som håller bromsoket på plats med en hylsa och ett spärrskaft. Dessa ansiktet hjulhuset. Skjut bromsok bort av rotorn.
5

Ta bort skruvarna som håller botten av staget till styrspindeln. Dra den nedre änden av stöttan bort från suspensionen. Stöd suspensionen så det inte sloka ner överdrivet.
6

Öppna huven. Ta bort muttrarna som håller den övre änden av stagenheten till fjäderben. Avlägsna aggregatet från hjulet väl.
7

Placera käftar fjäderspännaren på motsatta sidor av fjädern och komprimera fjädern tills spänningen avlastas från den övre strut montera. Spänn fjädern gradvis och se till att kompressorn inte glider omkring på våren.
8

Lossa och ta bort den övre strut muttern. Du kan behöva dra dammet starta upp som skyddar staget och pressa staget med kanal lås för att förhindra den från att vrida. Det kan också finnas en Allen-format urtag i änden av stöttan. Placera en insexnyckel i hålet och sedan lossa muttern med en skiftnyckel.
9

bort den övre strut montera och alla andra komponenter i det, inklusive lager, brickor, distanser, etc. Notera deras ordning för ominstallation.
10

Dra den komprimerade fjädern från den gamla fjäderben. Placera den på den nya fjäderben. Montera komponenterna på toppen (strut montera, brickor, bussningar, etc.) i rätt ordning. Montera och dra åt den övre strut muttern. Försiktigt dekomprimera fjädern, se till att den sitter ordentligt i de övre och undre våren sittpinnar.
11

Installera den nya fjäderben genom att sätta den övre änden i den övre hjulet väl. Löst tråd på Upper Mount nötter från motorrummet sidan. Installera skruvarna som håller den nedre änden av stöttan på plats. Dra den övre och nedre skruvar och muttrar.
12

Återanslut alla andra komponenter som togs bort, inklusive krängningshämmare ändlänken, bromsok, bromsledningarna och ledningar. Sätt tillbaka hjulet. Upprepa stegen ovan för de återstående hörnen på bilen. Sänk bilen tillbaka till marken. Har en justering utförs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131553.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.