Optima Battery Installation

En Optima batteri är en speciell typ av bly-syra batteri. Hellre än att ha platta elektrodplattor, använder ett Optima batteri koncentriska plattor. Denna design gör ett Optima batteri att ladda snabbt. Eftersom det är utformat för att vara av samma storlek och spänning som en standard batteri, är installationen för ett Optima batteri identisk med en vanlig batteri. Saker du behöver
Optima batteri
Skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bilbatteri kablar. Dra den negativa batterikabeln bort det gamla batteriet och placera kabeln från batteriet. Dra den positiva batterikabeln bort det gamla batteriet.
2

Lossa batteri hold-down skruv, och flytta batteriet hold-down arm så att det framgår av det gamla batteriet. Lyft det gamla batteriet ur bilen motorrummet, och placera det gamla batteriet på marken.
3

Lyft Optima batteriet i motorrummet och placera det där det gamla batteriet var. Flytta batteri hold-down arm på plats för att säkra Optima batteri, och dra åt nedhållande skruv.
4

Placera den positiva batterikabeln till batteriets pluspol. Dra åt låsmuttern på batterikabeln så att batteriet kabeländen är tight runt batteripolen.
5

Placera den negativa batterikabeln till batteriets minuspol. Dra åt låsmuttern på batterikabeln så att batteriet kabeländen är tight runt batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131461.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.