Hur man tar bort en 1993 LT1 insug

General Motors släppte LT1 motorn till konsumenter med 1992 års modell Corvette. Använda ett omvänt flöde kylning, producerade denna V8 kraftpaket 300 hästkrafter i sin första tillverkningsåret. Nästa år har delar i LT1 förändrats och makt reducerades till 275 hästkrafter. Insugningsröret, transmissionskåpan, block och huvuden var inte utbytbara med tidigare, små block. Ta bort och sätta insugningsröret säkerställer korrekt utmattad luftflöde obligatoriskt för fabriken detaljerna. Detta förfarande kan göras hemma med rätt verktyg och know-how. Saker du behöver
insugningsrör och packningssats
Wrench in
Momentnyckel
Plastskrapa
Motor avfettningsmedel
linneduk
Visa fler instruktioner

1

Lokalisera reläbox i bilen för att komma åt bränslepumpens relä. Detta relä ska vara placerat i en liten panel dörr på förarsidan av bilen. Ta bort detta relä och starta LT1 motorn. Låt motorn gå tills den brist på bränsle pumpar i systemet gör att motorn till stopp.
2

Öppna huven på din bil och koppla den negativa anslutningen av baren för att avaktivera den elektriska strömmen. Använd nödvändig nyckel och ta bort bulten som håller denna kontakt på plats. Koppla av bränsle och el samtidigt utför underhåll kommer att säkerställa en ren och säker arbetsplats.
3

skruva isär motorn ventilkåpan för att komma åt insuget och alla delar som behövs för borttagning. Denna ventilkåpan ligger i centrum av LT1 och håller de kritiska delarna undertill skyddade från väder och vind.
4

Placera vätskebehållaren under avtappningspluggen på kylaren. Tag bort påfyllningslocket på kylaren för att tillåta kylmediet att strömma lättare in i behållaren. Ta bort avtappningspluggen och låt allt kylmedel rinna in i behållaren. Ersätt denna avtappningspluggen när du är klar, men lämna tanklocket av för senare användning.
5

Ta bort fördelarlocket att komma till distributören och rotor av LT1 motorn. Gör en mental anteckning om hur distributören är installerad, och vrid moturs för att ta bort. Chevrolet har en specifik inställning för distributören i samband med rotorn, så placeringen är viktig för ominstallation.
6

Label slangar och elektriska kablar som ansluter till insugningsröret. Några av dessa slangar skall skruvas eller spännas fast till motsvarande del, så du måste noga ta bort dessa delar och lägg åt sidan för senare användning.
7

Använd nödvändig skiftnyckel och lossa skruvarna som håller fabriken insugningsröret på plats på motorblocket. Helt ta bort dessa skruvar och lyft grenröret bort av motorblocket.
8

Bänd packningen insugningsröret från motorblocket med en skruvmejsel. Lyft här gamla packningen från motorblocket och kasta. Skrubba motorblocket ordentligt med en plast skrapa, sedan städa upp röran med en motor avfettningsmedel och linnetyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131436.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.