Hur Wire en 5-Pole Tändningslås

De kopplingsscheman för tändningslåset i något fordon kan hittas på Internet eller i fordonets servicemanual. De flesta hem mekanik råkat i svårigheter när man försöker koppla en fem-polig tändningslås eftersom OEM och ersättning växlar inte är märkta på ett sätt som motsvarar det specifika fordonets kopplingsschema, men till en vanlig industri-kod. När koden är förstås och trådarna identifierats, kan du ansluta en fem-polig tändningen på 20 minuter .. Saker du behöver
Wrench
Elektrikerhandskar tänger
ring eller flatstift
Fine-led märkpenna (om det behövs) katalog Switch monteringsanvisning eller fordonets bruksanvisning
Elektriska etiketter tråd (om önskas)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och lossa låsmuttern på terminalen håller den negativa batterikabeln till den negativa inlägg på batteriet. Dra den negativa kabeln utanför stolpen. Vänta 15 minuter för den lagrade laddningen i bilens elektriska system ska försvinna innan du fortsätter.
2

Identifiera de fem trådar som skall kopplas till tändningslåset. Trace varje tråd till antingen säkringsskåpet eller dess anslutna tillbehör (dvs. strålkastare, torkare switch, radio). Startmotorn tråd kommer att ansluta till en inline säkring innan du fortsätter till startmotorn i motorrummet. Batteriet tråd kommer att spåra tillbaka till säkringsdosan, så kan de medföljande kablarna. Konsultera diagrammet på säkringsboxen för att identifiera de trådarna genom vilken säkring ansluter till dem.
3

Strip en 1/4 tum av isoleringen på varje tråd och pressa en terminal kontakten på sina ändar med elektriker tång. Använd ring-stil terminaler om polerna på baksidan av omkopplaren är inlägg och kvinnliga flatstift om polerna på switchen är manliga spader.
4

Identifiera polerna på baksidan av tändningslåset . Stången märkt "Batt" eller "30" är för batteriet tråden. Mittpolen, eller terminalen märkt "87" eller "ST", är för starter tråden. Fempolig tändnycklarna har standard märkningar, men layouten av polerna kan variera beroende på tillverkare. Stången märkt "IGN" eller "87a" är att kabeln till tändmodulen eller kontroll. De sista två polerna märkta "ACC", "85", 86 "," X "eller" SU "är för tillbehör som kan köras utan att tändningen är i läge" ON "och motorn igång. Markera baksidan av växla med en fin-punkt permanent markör för att identifiera polerna.
5

Ställ tändningslåset i instrumentpanelen eller rattstången följa instruktionerna för installation medföljer brytaren eller från fordonets manual.

6

Anslut kablarna till polerna på baksidan av brytaren, placera tråd som är på toppen av brytaren först. Detta kommer att förhindra trådarna från att komma i vägen som de andra är fästa. När du ansluter tillbehöret trådarna, är strålkastaren tråden typiskt ansluten till "X" eller stolpe märkt "85." Men om switchen inte gör någon åtskillnad mellan de två polerna märkta "ACC" antingen polen kommer att göra så länge strålkastaren tråd är den enda kabeln är ansluten till denna pol. Flera tillbehör kan anslutas till den återstående ACC kabeln (LED-lampor, eftermarknaden ljudsystem, och så vidare). Anslut den negativa batterikabeln till den negativa
7

inlägg på batteriet, var noga med att dra åt låsmuttern på terminalen med en skiftnyckel för att avsluta projektet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131425.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.