Vad är skillnaden mellan en 3 Plate & en 5 Plate Clutch ?

Koppling mekanismer är komplexa aggregat av många delar som får bilar rullande och byta hastigheter . Delar inkluderar en kabel , lager, åtminstone en kopplingsskiva , en gaffel och en platta som är ansluten till kopplingspedalen, som kallas en tryckplatta . Funktion

Kopplingar har flera skivor , bland kopplingsplattorna . Dessa skyltar är cirkulära och mesh på växlar på svänghjulet . Den drivaxel ansluter till svänghjulet , som börjar att vrida när motorn startar. Kopplingslamellen måste frikopplas från svänghjulet när motorn startas eller bilen kommer kränga . I en bil med automatisk växellåda , är kopplingslamellen (er) kopplas bort när motorn startas . Vid manuell - växlade bilar , måste föraren sätta växeln i neutralläge för att undvika att smyga .
Tre Plate och Five Plate System Koppling

Antalet plattor i ett kopplingssystem ändrar mängden friktion som äger rum mellan plattorna och på svänghjulet . Tre plattor göra övergången växlar lite smidigare än en tallrik , och kopplingar med fem plattor är mjukare.
Överväganden

Utan lameller , de motorn skulle vara anslutna direkt till ett överföringsnät , som är ansluten till hjulen. Bilen skulle alltid gå framåt , eftersom makten alltid skulle vara i färd med att överföras till hjulen . Kopplingsplattorna koppla denna överföring .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131401.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.