Uppskattningen av en förgasare Storlek

Många olika storlekar på förgasare används på motorer av samma typ och kapacitet , vilket kan vara förvirrande . Ändamålet med uppskatta förgasaren storlek är att uppnå ett luftflöde , i kubikfot per minut , lämpligt för en motor . Optimal storlek

Den optimala storleken på en förgasare beror på kapaciteten hos en motor , dess maximala antalet varv per minut och dess effektivitet . Om en för stor förgasare väljs , kan en motor accelererar fortfarande ganska bra , men bara börjar prestera ordentligt i den övre änden av rpm skalan .
Uppskattning

du kan uppskatta storleken av en förgasare genom att multiplicera halva cylindervolymen i cubic inches , för maximalt varvtal som skall uppnås , dividera med 1728 ( antalet cubic inches i en kubikfot ) och multiplicera resultatet med volymetrisk effektivitet motorn. Detta ger luftflödet i kubikfot per minut , att en förgasare måste leverera .
Överväganden

Halva cylindervolym används i beräkningen eftersom , i en fyra -taktsmotor , endast två av de slag dra in luft i motorn. De flesta motorer har en maximal verkningsgrad på 75 procent , så var noga med att inte överskatta effektiviteten i din egen motor .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131379.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.