Hur ändrar jag Timing Mark på en 2000 Mitsubishi Eclipse?

The 2000 Mitsubishi Eclipse sport Coupe presenterade en 2,3-liters fyrcylindrig motor och en 3,0-liters sexcylindrig motor. Båda motorerna har en fabrik rekommenderas tändningen på 5 grader. Tändningen styr när en gnista uppstår i förbränningsmotorer. Det är möjligt för tändningen i din Eclipse att kastas bort under loppet av regelbunden vardaglig körning, men du kan justera det med en enkel procedur. Du bör regelbundet kontrollera tändinställningen på din Eclipse för att hänga med sitt underhåll. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett område med utrymme för att arbeta på motorn. Stäng av alla tillbehör inklusive luftkonditionering, värmare och radio.
2

Blockera hjulen och dra i nödbromsen. Starta motorn och låt den värmas till en tomgång på ca 750 rpm.
3

lämna fordonet med nödbroms stadigt tillämpas och öppna huven för att arbeta på motorn.

4

Vrid rusvarvtalet läget på motorn genom att vrida på tomgång kontrollen ligger av din motor. Detta kommer att medföra att motorn tillbaka till en varm tomgång så att du kan justera tändningen korrekt.
5

Fäst stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och svart klämma på minuspolen sekund. Sedan fäster klämmorna stroboskop till Number One tändkabeln ansluten till topplocket och skina stroboskop på remskivan anslutna till huvudnätet vevaxeln.
6

Kontrollera tidpunkten markeringen på remskivan och jämför den med graden fliken på framsidan av motorn. Du kan få din bil tillbaka till sitt normala tillstånd om du är nöjd med den nuvarande tändning tiden.
7

Använd din nyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av distributören bostäder och koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar.
8

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan faller till tändningen när du vill . Inte avviker alltför långt från 5 grader, annars riskerar du att skada din motor.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Spänn-down bolt med din nyckel och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Stäng av tomgångsvarvtalet. Ta bort komponenterna stroboskop från motorn, stoppklossar, och stäng huven på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131141.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.