Hur man stämmer en BMW E36 323I

BMW: s 3-serie bilar har sitt flaggskepp linje av fordon bland konsumenterna. Ut ur denna serie, är sedan den mest populära sålda fordon, med en hastighet av 17,3 procent av bolagets omsättning under 2005. Den 323i E36 är en tredje generationens BMW 3-serie bil som kommer från fabriken med en 2.5L, sexcylindrig motor. Annonserade effekt är 170 hästkrafter och 180 mul-lbs. av vridmoment. Standard transmission med tredje generationens 323i var en femväxlad, manuell växellåda. Konsumenterna kunde uppgradera till fyra hastigheter, automatisk växellåda för bekvämlighet och lyx. Underhålla och tuning detta fordon kommer att säkerställa livslängden för motorns livslängd och prestanda. Saker du behöver
Eftermarknad luftfilter
Bromsbelägg
Bromskloss smörjmedel
Visa fler instruktioner
Performance Air Intake
1

öppna huven av 323i och lokalisera luftfilterboxens och mjölkuppsuget. Dessa fabriken delar bör tas bort och bytas ut en gång om året, men förändras med eftermarknaden, designade wire-mesh filter kan förbättra effekt och eliminerar behovet av ständig ersättare.
2

Haka luftfilterboxens och koppla från luftintaget i motorn. Håll alla fastsättning hårdvara tillsammans för användning med nyinstallation. Ta bort luftfiltret från rutan långsamt.
3

Rengör området inuti filtret och intag tub som leder ut ur lådan. Detta område måste vara ren för korrekt luftintag.
4

Sänk det nya luftfiltret på plats och säkra med tillgänglig hårdvara. Eftermarknad filter är utformade för att passa specifika bil applikationer, så det 323i byte filtret passar väl på plats precis som det gamla vilade.
5

Stäng locket på filtret och snäpper tillbaka på plats.

Bromsbelägg
6

i parkeringsbromsen och lossa muttrarna på varje hjul. Jack den främre änden av E36 upp och placera pallbockar bakom varje framhjul. Gör samma sak för den bakre delen av fordonet. Släpp parkeringsbromsen gång ordentligt inställd på block. Fortsätt att lossa muttrarna på båda framhjulen och ta bort hjulen helt.
7

Lossa de övre och undre bromsok bultar med nödvändig spärr. Skjut dessa bromsok bultar genom bussningen tills de faller från själva bromsen.
8

Använd handtaget på en skruvmejsel eller annat hårt underlag för att driva bromsok kolv tillbaka i bromsoket, vilket möjliggör tjockare bromsbelägg skall installeras. Tjockare bromsbelägg ger bättre grepp och snabbare respons vid inbromsning.
9

Demontera skruvarna som håller de gamla bromsbeläggen på plats. Skjut de gamla bromsbeläggen på sin plats och hålla den hängande hårdvara för nyinstallation.
10

Smörj baksidan av plattan där den nya bromsbelägg kommer att vila innan installation. Placera de nya bromsbeläggen på plats och säkra med de medföljande skruvarna och hårdvara. Dra bromsoket för att säkra bromssystemet. Upprepa för varje hjul. Addera olja och oljefilter
11

Lägg ut en olja återvinning behållare under oljetråget på din 323i. Ta bort avtappningspluggen, sitter på sidan av oljetråget.
12

Avlägsna oljepåfyllningslocket på motorns blocket att låta oljan rinna snabbare från motorns oljebad. Byt avtappningspluggen när du är klar. Kassera gammal olja på ett korrekt sätt.
13

Skruva av oljefiltret och bostad från motorn, som ligger på den övre sidan av 323i motor. Ta bort filtret från huset och rengör enheten noggrant. Byt ut alla brickor och O-ringen hårdvara. Installera det nya filtret på plats och hand-skruva det nya filtret och bostad tillbaka i position.
14

Lägg 6L av motorolja till motorns oljebad. Kontrollera mätstickan för noggranna nivåmätning och mer olja vid behov.
15

Jack den främre änden av 323i off av pallbockar, ta bort och sänk till marken. Upprepa för bakre änden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131016.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.