Hur man installerar en kamrem på en Volkswagen Jetta TDI

En kamrem huvudsyfte är att vrida kamaxeln som hjälper driva motorn. Kamremmen är virad runt kamaxeln, spännaren, löprulle och vevaxel. Den roterar runt dessa delar och hjälper till att hålla motorn arbetar. Installera kamremmen på en Volkswagen Jetta TDI liknar byta kamremmen på någon annan typ av fordon. Den viktigaste delen är att veta exakt var att rikta bandet. Saker du behöver
Kamrem
Tensioner
Nötter
Cam bolt
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Undersök alla remskivorna för att se till att de är ordentligt åtdragna ner och på plats. Kör du händerna över alla axlar och remskivor för att verifiera att den gamla kamremmen har tagits bort och det finns inga rester kvar.
2

Skjut den nya kamremmen över kamaxelns remskiva och den frigående remskiva belägen vid varje ände med spåren på bandet nedåt. Kör remmen över spännaren och under vevaxeln. Kom upp och över vattenpumpen och under kabelstyrrullen tillbaka till kamaxeln.
3

Montera nya spännaren på trissan. Flytta hålen på sträckaren så att de är på undersidan och dra åt två muttrarna i hålen för hand. Spänn remmen så det finns ingen slack runt växlarna och se banden tänderna fullt engagerade.
4

Dra kammen bulten för hand på mitten av Kamdrev. Dra åt alla bultar på kabelstyrrullen tills de är ombonad och trygg.
5

Vrid spännaren medurs för att dra åt spännaren. Skjut en hylsnyckel över toppen av bulten och dra åt den. Slå på bilen för att se till att kamremmen rör ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131015.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.