Felsökning av en '06 Mazda3

Den 2006 Mazda3 är en japansk inbyggd kompakt bil som produceras och designad av Mazda, finns i både coupe och sedan stilar kropp. Mazda3 har fått ganska hög tillförlitlighet poäng, men som alla fordon kommer fortfarande behöver regelbundet underhåll och ibland felsökning. Felsökning genom att testa för några av de vanligaste problemen med de enklaste fixar är ett bra sätt att spara en resa till mekaniker. Instruktioner
en

Kontrollera att tanklocket skruvas på tätt. En lös tanklocket kommer att orsaka att kontrollera motorn ljuset att komma på i 2006 Mazda3. Dubbelkontroll av tanklocket kan spara dig en kostsam resa till mekaniker.
2

Turnn nyckeln i tändningslåset delvis så att bilens elektronik komma på men motorn startar inte över. Aktivera vindrutetorkarna. Om torkarna röra sig långsamt eller inte alls, är Mazda3 batteriet antingen döda eller döende. Beroende på batteriets ålder och orsaken till förlorad laddning, måste du ladda eller byta ut den. Om torkarna körs normalt är det inga problem med bilens batteri. Katten batteriet i 2006 Mazda3 är benägna att ha problem med att upprätthålla en full laddning på grund av problem med syresensorn.
3

Titta under Mazda3 efter att den har parkerat för en timme eller mer och kolla för vätskor. Området under din bil ska alltid vara torr om inte bilen själv var våt av regn, snö eller en ny biltvätt. Om du hittar vätskor i din bil, anteckna den färg och konsistens av vätskan. Öppna huven och kontrollera de olika fluidbehållarna i Mazda3, inklusive olja, kylvätska, styrning vätska, bromsvätska, och transmissionsolja för att avgöra vad som läcker. Inspektera behållaren och slangarna för synliga läckor.
4

Avlägsna shifter vredet genom att vrida av och applicera en liten mängd lim på sammanbindande delen av shifter ratten om din 2006 Mazda3 har en manual överföring. De reglage på denna bil är benägna att lossna eller skramla.
5

Inspektera alla slangar och bälten i motorrummet. Se till Mazda3 inte körs under det här steget. Bara känna och titta på slangar och bälten till åsnor för skador, sprickor, läckor eller ojämnt slitage. Motorkomponenter som flyttar mest är mest benägna att skada. Om du upptäcker något av ovanstående problem, antingen försöka fixa det själv eller ta den till mekaniker om det är bortom din nivå. Felaktiga eller läckande slangar är en av de mest vanliga problem på 2006 Mazda3.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130946.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.