DIY Toyota topplockspackning

Du kan behöva byta ut en trasig topplockspackning för ett antal orsaker, såsom gamla bultar, smutsiga bultar eller en överhettad motor. Oavsett anledning, kommer majoriteten av de övre komponenterna nära motorns montering måste komma ut ur fordonet. Oavsett om du har en Camry, Avalon, Corolla eller Prius, byter topplockspackning följer liknande steg, utom Topplocksbult sekvens kan variera. Saker du behöver
Tänger
Drain kokkärl (2) katalog Wrench
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Byte topplockspackning
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan från Toyota i en kastrull placerad under kylaren. Skruva avtappningspluggen på botten av radiatorn för hand eller, om det är alltför hårt, använd en tång för att lossa muttern. Koppla bort batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel.
2

Töm motorn oljan i ett uppsamlingskärl. Oljeavtappningspluggen ligger längst fram i motorrummet och har en stor mutter. Använd en hylsnyckel för att lossa muttern och placera dräneringstråget direkt under oljeavtappningsskruven.
3

Börja nära den övre delen av motorn och tagga varje komponent innan du börjar ta bort och skilja dem från fordonet. Koppla bort eller avlägsna församlingarna, rör, kablar, fästen och bultar. Koppla bort eller ta bort generatorn, vattenfilter, luftrenaraggregat, avgasrör, insugningsrör, avgassystem, tändstift, spjällhus, kamaxlar, spridare, kamkedjan lock, oljeventil och kedjehjul. Du kan låsa upp fästena i bilen manuellt. Använd en hylsnyckel för att ta bort muttrarna och en skiftnyckel för att lossa bultarna.
4

Lossa skruvarna på topplocket i ett cirkulärt mönster, med början i ändarna och går mot mittpunkten av cylindern huvud. Släng de gamla topplocksskruvar. Använd nya skruvar när du installerar ny topplockspackning. Lyft topplocket uppåt och ut ur Toyota. Undersök topplocket för skärsår, läckor, bucklor och skador.
5

Placera en ny topplockspackning till Toyota. Huvudet packningen ska sitta upprätt eller har ordet "Top" på det att försäkra den är rätt placerad. Trä de topplocksskruvarna på plats.
6

Använd en momentnyckel för att dra åt bultarna till 22 foot-pounds sedan lägga en 90-graders pivot. På tredje passet, pivot skruvarna extra 90 grader. Även om åtstramning ordningsföljden kan variera, beroende på din Toyota, har en modell med en 1NZ-FE motorn följande topp bult siffror, börjar med den högra sidan: 8, 4, 2, 5 och 9. De nedre bulten nummer på topplocket, med början från höger, är 10, 6, 1, 3 och 7.
7

Ersätt den övre delen av motorkomponenter, inklusive slangar, kablar , församlingar, konsoler, ankare, lock och kapsyler. Notera de taggar du märkt att identifiera de delar. Byt kylvätska och motorolja tillbaka till sina respektive behållare. Anslut batteriet till sin terminal. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130795.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.