Vad är överföring Pawl?

Om du någonsin sett en bil som rullar eller tum aldrig så långsamt neråt medan i parken, har du sett en bil med en växellåda spärrhake problem. Många människor ger inte någon tanke på att lämna sin bil parkerad på en kulle utan att ha dragit åt parkeringsbromsen, tills de får en räkning för dyra reparationer. Eller ännu värre, rullar deras bil störtlopp och skadar någons egendom. Job av Transmission Pawl

transmissionen spärrhaken i en automatisk växellåda är en tapp eller hävarm kopplad till en fjäder som ingriper när bilens växelspaken är i "Park" läge. Av denna anledning är det också kallad parkering spärrhaken. Det stoppar kugghjul i transmissionen från att rotera, hålla bilen stilla medan i parken. Manuella växellådor har inte en parkering spärrhaken. I en manuell växellåda, frikopplar kopplingen växlarna, men den utgående axeln fortfarande roterar.
Potentiell överföring Pawl Frågor
p Om bilen är parkerad i branta backar med enbart parkering spärrhaken engagerade, kan det orsaka slitage på spärrhaken. Detta kan resultera i bilen kryper nedför som spärrhaken glider ut ur spåret. Om du hör slipning från transmissionen när bilen är parkerad på en sluttning eller det börjar sakta rulla, har du en parkering spärrhaken problem.
Fastställande Transmission Pawl

Fastställande parkering spärrhaken på en automatisk växellåda måste öppna växellådan. Beroende på bilen, kan det krävas att du drar transmissionen ut helt. Det är en av de jobb som inte är svårt att göra när du har tillgång till en del, men att få tillgång till en del kan kräva specialverktyg. Om du har erfarenhet med att arbeta på automatiska växellådor, kan du åtgärda problemet själv. Om du inte är bekväm att arbeta på bilar, prata med lokala bilhandlare eller mekaniker om kostnaden för att fixa problemet. Addera förhindra överföringen Pawl Problem
tillverkare

Car rekommenderar att föraren alltid parkeringsbromsen vid parkering på en sluttning. Aktivera parkeringsbromsen innan bilen i parken. Detta kommer att hålla spärrhaken från slitna blir. Det ger också extra säkerhet bör din bil vara påkörd av en annan bil medan i parken. Om parkering spärrhaken har gett ut, kan du ändå köra bilen normalt. Du måste sätta stoppklossar under hjulen vid parkering på en kulle.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130774.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.