Vad är ett Sonic kompressor för luftkonditionering ?

En kompressor är en integrerad del av alla luftkonditioneringssystem . Sonic kompressorer är ett alternativ när de uppfyller detta behov . Syfte

En kompressor används för att komprimera och överföra köldmedium gaser ( t.ex. Freon ) genom luftkonditioneringssystemet . Kompressorn är uppdelad i två sektioner , intag och utlopp. Refrigerant gaser dras in genom intaget från förångaren . Där gaserna komprimeras och skickas till kondensorn via utloppssidan. Gaserna kan absorbera värme från insidan av bilen .
Funktion

Enligt Federation of American Scientists , " The Sonic Kompressor använder el för att komprimera en konventionell köldmedieånga med hjälp av en hög - amplitud ljudvåg. " Genom att använda en specialiserad talare , är en del av kompressorn bringas att vibrera vid resonansfrekvensen på köldmediet gaser. Detta orsakar en stående våg som skall bildas, som sedan komprimerar gaserna för användning i andra delar av systemet .
Betydelse

Kompressorn är hjärtat av en luftkonditionering enhet . Komprimeringen kyler och kondenserar köldmediet gaserna , ger dem möjlighet att absorbera mer värme . Om kompressorn inte fungerar , kan luften som kommer ur munstyckena vara inte så kallt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130522.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.